Τραμπ: Ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση 20.000 ατόμων σε κλειστό χώρο

Τη στιγμή που ο κορωνοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ

Δείτε στο βίντεο τιος δηλώσεις Τραμπ για τη χρήση υδροξυχλωροκίνης.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» τις ΗΠΑ τοποθετώντας τες στο επίκεντρο της πανδημίας, με πολλές πολιτείες να ανακοινώνουν καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα, περιλαμβανομένης της Οκλαχόμα, όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει προεκλογική συγκέντρωση στην Τάλσα τουλάχιστον 20.000 ατόμων. 

Τραμπ: Ξανά στις επάλξεις ύστερα από αναστολή τριών μηνών λόγω πανδημίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ομάδα του Τραμπ προχωρά στην πραγματοποίηση της προεκλογικής του συγκέντρωσης, που θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση, μετά την επιβολή του lockdown στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Οι σύμβουλοι του Τραμπ θεωρούν ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία να ανανεώσει την πολιτική του βάση, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν την «πτώση» του.

Ο Μπόλτον «καίει» τον Τραμπ: «Ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για να εκλεγεί»

Από την πλευρά τους, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η συγκέντρωση 20.000 ανθρώπων που θα φωνάζουν συνθήματα σε έναν κλειστό χώρο, και καθώς οι περισσότεροι δε θα φορούν μάσκα, ενδέχεται να αποτελέσει υγειονομική βόμβα και συνιστούν σε όσους συμμετάσχουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό προτού πάνε, μετά να παραμείνουν σε καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε τεστ. Επίσης κάλεσαν όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να παραμείνουν σπίτι τους. 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς είχε επισημάνει την Τρίτη ότι αξιωματούχοι εξετάζουν και υπαίθριους χώρους για την εκδήλωση στην Τάλσα. 

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν προβληθεί από Covid-19 και 117.000 έχουν χάσει τη ζωή τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top