Ο Μπόλτον «καίει» τον Τραμπ: «Ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για να εκλεγεί»

Τι αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο για τον Αμερικανό πρόεδρο

Ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, μπορεί να έφυγε κακήν κακώς από το πόστο του, όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Έτσι στο βιβλίο του «The Room Where It Happened», κάνει αποκαλύψεις που προκαλούν  πονοκέφαλο στον Ντόναλτν Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο Μπόλτον αναφέρει στο βιβλίο του πως ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Κίνα να χρησιμοποιήσει την οικονομική της δύναμη για να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί το 2020 και πως προσπάθησε να σταματήσει έρευνες προκειμένου να κάνει χάρη σε δικτάτορες που εκτιμούσε. 

Οι New York Times και η Washington Post δημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο του Μπόλτον, στα οποία περιλαμβάνονται οι ισχυρισμοί ότι ο Τραμπ, σύμφωνα πάντα με τον Μπόλτον, πίστευε πως η Φινλανδία είναι ρωσική, ενώ δεν ήξερε πως η Βρετανία έχει πυρηνικά.

Επίσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ ισχυρίζεται πως τον Ιούνιο του 2019 σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Σι Τζιπίνγκ, ζήτησε τη βοήθειά του για την επανεκλογή του και πως τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του περιορισμού των δύο θητειών του προέδρου της Αμερικής, ώστε να μπορεί να μείνει πρόεδρος για περισσότερο χρόνο. 

Επίσης, στο βιβλίο του Μπόλτον περιγράφονται με λεπτομέρειες ενέργειες του Αμερικανού προέδρου για να σταματήσει δικαστικές έρευνες για δικτάτορες που συμπαθούσε, όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το 2018 σε συζήτηση με τον Τραμπ του έδωσε ένα υπόμνημα, υποστηρίζοντας ότι μια τουρκική εταιρεία που ήταν υπό έρευνα από τις ΗΠΑ ήταν αθώα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ενέκρινε τα επιχειρήματα του προέδρου της Κίνας για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ουιγούρων, προτρέποντας την κατασκευή τους. 

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Ντόναλντ Τραμο φέρεται να υπερασπίστηκε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την υπόθεση της δολοφονίας του Κασόγκι, ώστε να αποσπάσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης που εκείνη την εποχή ασχολούνταν με την Ιβάνκα Τραμπ που χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις ενώ ο Τραμπ το 2016 είχε επικρίνει την Χίλαρι Κλίντον για το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επίσης στο βιβλίο να χλευάζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος πίστευε, σύμφωνα με τον Μπόλτον, ότι θα ήταν τέλειο οι ΗΠΑ να εισβάλουν στη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας πως «στην πραγματικότητα αυτή η χώρα είναι κομμάτι των ΗΠΑ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top