Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών φρεγατών

Ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσπάθησε να κάνει έλεγχο

Ένα φορτηγό πλοίο, σημαίας Τανζανίας, κινείται νοτιοδυτικά της Κρήτης με κατεύθυνση το λιμάνι της Λιβύης και συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες. 

Συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας: Επόμενος σταθμός… Κάιρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες που συντονίζουν την επιχείρηση Irini για τη Λιβύη, έχουν την πληροφορία πως το φορτηγό πλοίο που συνοδεύεται από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη μεταφέρει όπλα, πυρομαχικά και άλλα είδη στη Λιβύη. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικό το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δύναμης έδωσε εντολή στην ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» που πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη να προσεγγίσει το πλοίο.

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες

Μάλιστα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνήτης ενός ελικοπτέρου Sikorsky S-70B, πέταξε πάνω από το ύποπτο φορτηγό πλοίο, ζήτησε να κάνει έλεγχο, βάσει της εντολής που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της επιχειρήσης Irini που έχει ως βασικό σκοπό την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αποσκοπούν στη λήξη της εμφύλιας σύρραξης στη Λιβύη. 

Τουρκία – Λιβύη: Η Αθήνα απορρίπτει το μνημόνιο με επιστολή στον ΟΗΕ

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν απάντησαν τις εκκλήσεις των χειριστών του ελληνικού ελικοπτέρου και λίγη ώρα αργότερα ένα από τα τρία πολεμικά πλοία απάντησε στο αίτημα για πραγματοποίηση συναινετικής νηοψίας, ότι το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Δένδιας από τη Μαδρίτη: Η Τουρκία υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή

Έτσι οι Τούρκοι αρνήθηκαν τον έλεγχο πάνω στο Cirkin, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες πως μεταφέρει πολεμοφόδια. 
Η φρεγάτα «Σπέτσαι» παρακολουθεί διακριτικά την πορεία του φορτηγού πλοίου που προσεγγίζει τις ακτές της Λιβύης. 

Το Star σε ναυτική άσκηση στο βόρειο Aιγαίο

Καρέ καρή η κάμερα του Star και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος κατέγραψαν ναυτική άσκηση στο βόρειο Αιγαίο. Ένα μιράζ 2000 πέρασε πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς». 

Η άσκηση απαιτεί γερά νεύρα, ρεαλιστική εκπαίδευση, ετοιμότητα, κυριαρχία στη θάλασσα.

Όταν τα πλοία έφτασαν στο Βόρειο Αιγαίο, ανοιχτά από το Άγιο Όρος, απέδωσαν τις δέουσες τιμές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top