Ιταλία: Ο γιατρός του Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι «ο ιός δεν υφίσταται πλέον»

Κύμα αντιδράσεων από τις ιταλικές αρχές και τους υγειονομικούς

Άνθρωποι με μάσκες στο μουσείο του Βατικανού/ Apimages

Μια μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες, αφού ο διάσημος εντατικολόγος και διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο RAI ότι «ο Covid-19 στην Ιταλία έχει αποδυναμωθεί» και ότι «είναι η ώρα να σταματήσει η άχρηστη τρομοκράτηση των Ιταλών».

«Στην πραγματικότητα, ο ιός δεν υφίσταται πλέον κλινικά στην Ιταλία. Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», είπε ο άνθρωπος που είναι γνωστός στη χώρα ως ο «γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», καθώς παρακολουθεί προσωπικά την υγεία του πρώην πρωθυπουργού και διάσημου επιχειρηματία.

Όπως ήταν λογικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από τους γιατρούς της γειτονικής χώρας, η οποία τον πρώτο καιρό της επιδημίας αποτελούσε το σοβαρότερο σημείο εκδήλωσης του ιού στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός: Υποφέρουν Λατινική Αμερική και Καραϊβική - 1 εκ. τα κρούσματα

Η Ιταλίδα υφυπουργός Υγείας, Σάντρα Ζάμπα, με ανακοίνωσή της, έσπευσε να ααπαντήσει στον Αλμπέρτο Ζανγκρίλο: ««Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί. Θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι, να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων «Spallazani» της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί στην Ιταλία ή έχει αποδυναμωθεί».

Η χώρα, όπως και οι περισσότερες άλλες της Ευρώπης, προχωρεί σε προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων από τις αρχές του Μαΐου, επιδιώκοντας την «επανέναρξη» της οικονομίας και του τουρισμού. Παρ’ όλ΄αυτά, η Ιταλία παραμένει σε «αναμμένα κάρβουνα», με τα χθεσινά νέα κρούσματα να ανέρχονται στα 355, και τους συνολικούς θανάτους στην χώρα να ξεπερνούν τους 33.000.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top