Λιβύη: Τι θέλει να επιτύχει ο Ερντογάν

Η Ρωσία εξόπλισε με μαχητικά αεροσκάφη τον Χάφταρ

Η Λιβύη γίνεται η Συρία της Βόρειας Αφρικής. Ο Ερντογάν έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στην περιοχή, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό «πιόνι» για τη στρατηγική του σκακιέρα στην ανατολική Μεσόγειο, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει στο μέλλον σε γεωτρήσεις κοντά στην Κρήτη. 

Ανησυχία για τη Λιβύη - Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί

Ο Ερντογάν ακολουθεί πιστά το σενάριο της Συρίας και στη βορειοαφρικανική χώρα. Έχει στείλει χιλιάδες μισθοφόρους στη Λιβύη για να βοηθήσει τον στρατό του Φαγέζ αλ Σαράζ να κατατροπώσει τον Χάφταρ.

«Τι μας λένε; Τι δουλειά έχουμε στη Συρία; Τι δουλειά έχετε στο Ιντλίμπ; Τι δουλειά έχετε στη Λιβύη; Σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταλάβετε το τι ακριβώς κάνουμε και γιατί είμαστε εκεί» διαμηνύει ο Ερντογάν.

Λιβύη: Η Ρωσία εξόπλισε με μαχητικά αεροσκάφη τον Χάφταρ

Φουντώνει το διπλωματικό παιχνίδι στην περιοχή. Ο Πούτιν στηρίζει τον Λίβυο στρατάρχη, στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη.

Ωστόσο, για να μη συγκρουστεί με τις δυνάμεις του Ερντογάν, περίπου 1.400 μισθοφόροι του έχουν αποχωρήσει από το αεροδρόμιο της πόλης Μπάνι Ουαλίντ.

Χάφταρ: «Εκεχειρία μόνο αν αποσυρθούν οι Τούρκοι μισθοφόροι»

Ο Χαφτάρ σήκωσε ελληνική σημαία για την ελληνική φρεγάτα στη Λιβύη 

Η ελληνική σημαία κυματίζει στο twitter των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων του φιλέλληνα Χάφταρ, χαιρετίζοντας έτσι τη συμμετοχή της Αθήνας στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙRINI μέσω της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ.

Η ΕΕ ξεκινά την επιχείρηση IRINI για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Στο βίντεο ντοκουμέντο βλέπετε τη στιγμή που πυροβολικό του Σαράζ χτυπά κρησφύγετο των ανδρών του Χαφτάρ. Τρεις μαχητές του γλιτώνουν από θαύμα. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top