Χάφταρ: «Εκεχειρία μόνο αν αποσυρθούν οι Τούρκοι μισθοφόροι»

Στα άκρα Ρωσία – Τουρκία για το Ιντλίμπ

Οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντίθετων παρατάξεων που στηρίζουν σε Συρία και Λιβύη.

Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στο Ιντλίμπ - Με αντίποινα απάντησε ο Ερντογάν

Τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή για τον Ερντογάν και τις δυνάμεις του στο Ιντλίμπ, όταν ασθενοφόρα περνούν τα σύνορα της Τουρκίας και μπαίνουν στη Συρία. Oι δυνάμεις του Άσαντ, με τη βοήθεια των ρωσικών βομβαρδιστικών, απαντούν στο τουρκικό πυροβολικό.

Η Τουρκία απαντά απειλώντας να πάρει πυραύλους Πάτριοτ από τους Αμερικανούς. Αν συμβεί θα αλλάξει τις ισορροπίες στη μάχη για το Ιντλίμπ.  

Τουρκία-Λιβύη: Η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

«Μπορούμε να πάρουμε τους Πάτριοτ. Ακόμη το λέμε ότι έχουμε ανάγκη για σύστημα αεράμυνας. Οι συνομιλίες μας για Πάτριοτ συνεχίζονται κατά κάποιο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα της βίας, καθώς έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. 

Συνολικά 900.000 είναι οι Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, τους τελευταίους δυο μήνες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μόσχα, όμως, διαψεύδει ότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παίρνουν το δρόμο προς τα σύνορα με την Τουρκία.    

 Λιβύη: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά- Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται

Χάφταρ: «Εκεχειρία μόνο αν αποσυρθούν οι Τούρκοι μισθοφόροι»

Περίπου τρεις χιλιάδες καμήλες, οδηγούνται έξω από την Τρίπολη σε ασφαλέστερες περιοχές για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Ο Λίβυος στρατάρχης σφίγγει τον κλοιό γύρω από την έδρα της κυβέρνηση Σάρατζ όλο και περισσότερο.

Απειλές Ερντογάν σε Χαφτάρ: «Θα του δώσουμε το μάθημα που του αξίζει»

Παράλληλα, ζητά από την Τουρκία να αποσύρει τους μισθοφόρους της και να σταματήσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης. 

«Μια εκεχειρία (θα είναι) αποτέλεσμα της εκπλήρωσης ενός αριθμού προϋποθέσεων: της απόσυρσης των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων, του τερματισμού του τουρκικού εφοδιασμού με όπλα της Τρίπολης και της εκκαθάρισης των τρομοκρατικών οργανώσεων (στην Τρίπολη)», δήλωσε ο Χάφταρ.

Την ίδια ώρα ο Σάρατζ, ο πρωθυπουργός της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, βρίσκεται ξαφνικά για μια ακόμη φορά στην Κωνσταντινούπολη και συναντάται με τον Ερντογάν.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top