Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στο Ιντλίμπ - Με αντίποινα απάντησε ο Ερντογάν

Τεταμένες οι σχέσεις του Σουλτάνου με Πούτιν και Άσαντ

Καζάνι που βράζει είναι η περιοχή του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, καθώς μόνο σήμερα Πέμπτη δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορικά πλήγματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Η κατάσταση κλιμακώνεται ώρα με την ώρα και δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να υπάρξει γενικευμένη πολεμική σύρραξη.

Πάιατ: «Να προσκληθεί η Τουρκία στο φόρουμ για το αέριο του East Med»

Σε αντίποινα η Τουρκία, όπως έκανε λόγω η ίδια η Άγκυρα, σκότωσε περισσότερους από 50 Σύροι στρατιώτες. Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μία ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι επίκειται μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ.

Απειλεί ο Ερντογάν: «Θέμα χρόνου η επίθεση στο Ιντλίμπ»

Τούρκοι και Ρώσοι επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για την έναρξη των εχθροπραξιών

Το πυροβολικό του Ερντογάν ανοίγει πυρ στο χωριό Νεϊράμπ του Ιντλίμπ, μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία παρά το τελεσίγραφο Πούτιν. Στηρίζει τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Οι Ρώσοι σύμμαχοι του Άσαντ εξαπολύουν τα βομβαρδιστικά τους. Τούρκοι και Ρώσοι επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για την έναρξη των εχθροπραξιών.

Ο Σουλτάνος προχωρά ακάθεκτος τα σχέδια του στην ανατολική Μεσόγειο

Νέα φάλαγγα του Ερντογάν έχει διασχίσει τα σύνορα. Αυτόν τον μηνά πέρασαν στη Συρία 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και 7.300 στρατιωτικοί. Ο Σουλτάνος όμως, προχωρά ακάθεκτος τα σχέδια του στην ανατολική Μεσόγειο. Νωρίτερα σήμερα, υποδέχθηκε στο Ντολμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, τον Λίβυο σύμμαχό του, Φαγέζ αλ Σαράζ.

Αθώα θύματα οι πολίτες του Ιντλίμπ

Στη μέση του αιματοκυλίσματος, αθώα θύματα οι πολίτες του Ιντλίμπ. Καραβάνια προσφύγων φτάνουν στα σύνορα με την Τουρκία. Άλλοι αναζητούν διέξοδο προς τη θάλασσα, άλλοι προς τον νότο. Πουθενά δε βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο.

Τεταμένες οι σχέσεις Ερντογάν με Πούτιν και Άσαντ

Στην επαρχία του Ιντλίμπ, οι συριακές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχουν εξαπολύσει επίθεση για να την ανακαταλάβουν.

Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για Λιβύη-Συρία

Πριν από λίγες ημέρες, άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε συριακές επιθέσεις και ο Ερντογάν απείλησε ότι η Άγκυρα θα πλήξει τις συριακές δυνάμεις «οπουδήποτε» στη Συρία, εάν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης.

Επιπλέον, καταστράφηκαν πέντε άρματα μάχης, δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο φορτηγά και ένα οβιδοβόλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top