Βρετανία: Μαθήματα μόνο μέσω διαδικτύου στο Κέιμπριτζ μέχρι το 2021

Προσωρινό «φρένο» στη φυσική παρουσία των σπουδαστών βάζει ο κορωνοϊός

Οι πολίτες ξαναβγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου / Reuters

Μόνο μέσω διαδικτύου θα διεξάγονται τα μαθήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Πρόκειται για το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση. Το πανεπιστήμιο έκλεισε τον Μάρτιο, όταν δηλαδή τέθηκε σε ισχύ το lockdown στη χώρα.

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 43.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια από αυτά να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (...) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία», επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέιμπριτζ, Στίβεν Τουπ. «Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί» συνέχισε.

Τι θα συμβεί με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας;

Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέιμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ.

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top