Κορωνοϊός: Η ΕΕ ζητά ανεξάρτηση έρευνα για την προέλευση του ιού

Καλεί την Κίνα να συμβάλει στην καταπολέμηση της πανδημίας

Εργαστήριο κορωνοϊός

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζουζέπ Μπορέλ κάλεσε την Κίνα να συμβάλει στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα για την προέλευση του ιού.

Ο Τραμπ ετοιμάζει αγωγή μαμούθ κατά της Κίνας για τη μετάδοση του κορωνοϊού

Σε άρθρο του που φιλοξενείται στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Μπορέλ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να δράσει για να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη από μελλοντικές πανδημίες. 

 

CIA: Κατηγορεί την Κίνα ότι έκρυβε τα κρούσματα κορωνοϊού και μάζευε μάσκες

Ο Μπορέλ ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της «κατ’ αναλογία με το βάρος της» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την έρευνα εμβολίων και την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της σε μια σημαντική προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους για τις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα δε τις πληττόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού και στις άλλες ηπείρους, πέραν της Κίνας απ΄όπου και ξεκίνησε η πανδημία, τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν επικρίνει το Πεκίνο για το χειρισμό της επιδημίας. Η Κίνα από τη μεριά της υποστηρίζει ότι έδρασε ανοιχτά και με διαφάνεια στην διαχείρισή της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top