Αισιοδοξία από το Ισραήλ: Εντόπισαν αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό

Σχεδιάζεται η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19

Δείτε στο βίντεο του Reuters πώς εξελίσσεται η ζωή στο Ισραήλ μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από το Ισραήλ σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και το πολυπόθητο «αντίδοτο» που θα βάλει «φρένο» στην εξάπλωσή του.

Ισραήλ: Μεταλλική ράβδος διαπέρασε το κρανίο 48χρονου και όμως επέζησε!

Το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) ολοκλήρωσε μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, εντοπίζοντας ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το IIBR εργάζεται τώρα για να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας.

«Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση του υπουργείου. Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για την Covid-19 σε τρωκτικά.

Στο μεταξύ, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Η εξέλιξη του κορωνοϊού στο Ισραήλ

Σύμφωνα με στοιχεία του Worldometer, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί συνολικά 16.506 κρούσματα και 258 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, έχουν αναρρώσει 11.843 άτομα, ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι 4.405. Τα εργαστηριακά τεστ στη χώρα ανέρχονται σε 53.902 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ κατά μέσο όρο, το Ισραήλ καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top