Ουκρανία: Επαναλειτουργούν τα εστιατόρια με πιάτα μιας χρήσης!

Επιστροφή στην κανονικότητα με μάσκα- Ανοιχτά πάρκα και πλατείες

Στα εστιατόρια της Ιταλίας πάντως, σκέφτηκαν τη χρήση plexy glass, για την προστασία από τον κορωνοϊό  - βίντεο Reuters

Η Ουκρανία από σήμερα προχώρησε στην άρση του lockdown, με τους πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν και πάλι ινστιτούτα ομορφιάς, οδοντιατρικές κλινικές, πάρκα και πλατείες αλλά και τα εστιατόρια που επαναλειτουργούν. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τις 15.000 και οι νεκροί ανέρχονται σε 408, ενώ περίπου 500 νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά στην Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Δύο άτομα ανά τραπέζι και πιάτα μιας χρήσης

Μπορεί τα εστιατόρια να άνοιξαν όμως, θα πρέπει να τηρούνται πλέον νέοι υγειονομικοί κανόνες. Οι σερβιτόροι επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο σε πιάτα μιας χρήσης και οι πελάτες απαγορεύεται να αγγίξουν τους καταλόγους. Τα τραπέζια, στα οποία μπορούν να κάθονται το πολύ δύο άτομα, πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 1,5 μέτρο. Και όλοι να φορούν υποχρεωτικά μάσκα!

Η Ουκρανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης με ανεπαρκές σύστημα υγείας, η οποία ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίες της, θα πρέπει πλέον να διαχειριστεί και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Από το Μάρτιο το Lockdown στην Ουκρανία

Τον Μάρτιο οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο όλων των μη απολύτως αναγκαίων καταστημάτων. Μόνο σουπερμάρκετ και φαρμακεία συνέχισαν να λειτουργούν. Οι δημόσιες συγκοινωνίες μετέφεραν μόνο εργαζομένους σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως αστυνομικούς και υγειονομικούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top