Ανησυχία στην Ιταλία από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για την άρση των μέτρων

Ανησυχία επικρατεί στην Ιταλία, καθώς χθες σημειώθηκε αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Έτσι το τελευταίο 24ώρο εντοπίστηκαν 2.091 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκε και αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς έχασαν τη ζωή του 52 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. 

Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο κρούσματα

Το θετικό πάντως είναι ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 201.505. Οι νεκροί έφτασαν τους 27.359, ενώ 68.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χρήση μάσκας: Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτική και σε ποιες προαιρετική

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 199.414 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.977 άνθρωποι, ενώ 66.624 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 382 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.091 νέα κρούσματα. 2.317 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Επίσης, 1.863 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 19.723 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.619 έχει αποφασιστεί ο κατ΄ οίκον περιορισμός.

Γαλλία: Επιστροφή στα θρανία στις 11 Μαΐου - Ποια καταστήματα ανοίγουν

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα, συνεχίζει να σημειώνει πτώση. 

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα στην Πορτογαλία από 3 Μαΐου

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να ξεκινήσει με μεγάλη προσοχή, σταδιακά, η φάση εξόδου από τα μέτρα απομόνωσης, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας προέβλεψε ότι αν αποφασιστεί η πλήρης, άμεση επαναλειτουργία κάθε ιδιωτικής επιχείρησης και δημόσιας υπηρεσίας, ο δείκτης μετάδοσης του ιού θα αυξηθεί ταχύτατα, και μέχρι τις 8 Ιουνίου οι μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων θα είναι και πάλι υπερπλήρεις, με τραγικές συνέπειες.

Επικεφαλής εργαστηρίου της Ουχάν: «Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από μας»

Και ο πάπας Φραγκίσκος, τέλος, ζήτησε από τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να σεβαστούν τις αποφάσεις της ιταλικής κυβέρνησης, για να μην προκύψει νέο κύμα μετάδοσης του ιού πριν το καλοκαίρι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top