Ρώμη: Πρόστιμο 400 ευρώ σε 60χρονη γιατί... έβγαλε βόλτα τη χελώνα της!

Αυξήθηκαν κατά 20% τα πρόστιμα ανήμερα της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών

Ακριβά πλήρωσε μια 60χρονη την επιλογή της να βγάλει βόλτα τη χελώνα της, παραβλέποντας τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία, εν μέσω πανδημίας. 

Η γυναίκα, που έκανε βόλτα πεζή με τη χελώνα της, τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, έδωσε αυτή μονάχα τη δικαιολογία. Οι εξηγήσεις της όμως δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, που της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνόμος Νούντζιο Καρμπόνε.

«Οι καραμπινιέροι της συνοικίας Τσεντοτσέλε (...) επέβαλαν πρόστιμο σε μια 60χρονη που έπιασαν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία», παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου των καραμπινιέρων. 

Ένας αριθμός ρεκόρ προστίμων επιβλήθηκε στην Ιταλία τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Από τους 252.148 ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε 16.545 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων. Ο αριθμός παρουσίασε αύξηση κατά 20,2% σε σύγκριση με την Κυριακή του Πάσχα (13.756).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top