Έπεσε σε κώμα λόγω κορωνοϊού και όταν ξύπνησε έμαθε πως είχε γεννήσει

Η απίστευτη ιστορία μιας ασθενούς στις ΗΠΑ

Η γυναίκα από τις ΗΠΑ

Η Angela Primachenko νόσησε από κορωνοϊό, ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της. Ο ιός έδειξε το σκληρό του πρόσωπο και η γυναίκα έπεσε σε κώμα. Όμως πάλεψε σκληρά για την ίδια και τα παιδιά της και είναι πλέον η μοναδική στα ιατρικά χρονικά περίπτωση που κατάφερε να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ενώ βρισκόταν σε κώμα. 

ΠΟΥ: Μην περιμένετε εμβόλιο για τον κορωνοϊό τους επόμενους 12 μήνες

Αρχικά παραπονιόταν για κάποια συμπτώματα, που η ίδια θεωρούσε πως ήταν από τις αλλεργίες που την ταλαιπωρούσαν συνήθως. Αποφάσισε όμως να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. 

 

 

Όλα ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου. Ήταν ήδη 33 εβδομάδων έγκυος και δεν είχε άλλα υποκείμενα νοσήματα. Μπήκε στο νοσοκομείο, όμως η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται. Οι γιατροί της έβαλαν σε τεχνητό κώμα, ώστε να προστατευτεί εκείνη και το αγέννητο μωρό της. 

ΠΟΥ: Δέκα φορές πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός από τον ιό Η1Ν1

Η Angela βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον κορωνοϊό, όμως στις 6 Απριλίου, όταν αποσωληνώθηκε με επιτυχία έκπληκτη συνειδητοποίησε ότι είχε γεννήσει για δεύτερη φορά. 

Η 27χρονη πήρε εξιτήριο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως η νεογέννητη κορούλα της βρίσκεται στη μονάδα πρόωρων νεογνών. Οι γιατροί της έκαναν τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό, όπως αρνητικό βγήκε και για τον σύζυγό της και για την 11 μηνών μεγαλύτερη κόρη της. 

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στην Ιταλία- 159.516 τα κρούσματα

Η έξοδός της από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής της. Γιατροί και νοσηλευτές χειροκροτούσαν που τα κατάφερε κι εκείνη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

«Υπάρχει ελπίδα. Ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες υπάρχει ελπίδα και μπορείτε να βασιστείτε στο Θεό, στους ανθρώπους και την κοινότητα. Είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι προσευχήθηκαν για μένα. Είχα διαλυθεί και τώρα είμαι απίστευτα ευγνώμων», δήλωσε η ίδια στο NBC.

Αυτό που περιμένει πλέον είναι να πάρει στην αγκαλιά της την κορούλα της και να αναρρώσει πλήρως και η ίδια, αφήνοντας πίσω της αυτή την περιπέτεια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top