Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Καθολική απαγόρευση για δύο μέρες σε 30 νομούς της χώρας

Τουρκία κορωνοϊός

Πάνω από 1.000 άθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Τουρκία, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 98 ανθρώπων.

Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία - Το χειρότερο ως σήμερα στην Ευρώπη

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Στο έλεος του κορωνοϊού η Τουρκία - Για «τσουνάμι» μιλούν Τούρκοι καθηγητές

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλαπλασίασε τα μέτρα: τα σχολεία, τα καφενεία και οι πολιτιστικοί χώροι έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις.

Καθολική απαγόρευση για δύο μέρες σε 30 νομούς και μία πόλη της Τουρκίας

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο μέρες ανακοινώθηκε σε 30 νομούς και το Ζογκουρντάκ της Τουρκίας μεταξύ των οποίων στην Κων/πολη, την Σμύρνη, την Άγκυρα, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτεριωκών αναφέροντας ότι η απαγόρευση ξεκινά στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Μετά την ανακοίνωση ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να κάνει τα τελευταία του ψώνια. Έξω από τους φούρνους σχηματιστηκαν ουρές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top