Βέλγιο: 1.661 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Η κατάσταση σταθεροποιείται

Παρατείνονται τα μέτρα ως τις 19 Απριλίου

κορωνοϊός

Στα 1.661 έφτασαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Βέλγιο από χθες ως σήμερα, Σάββατο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 18.431 στο σύνολο.

Βέλγιο: Στους 1.143 οι νεκροί από τον κορωνοϊό και 16.770 τα κρούσματα

Καταγράφηκαν 140 ακόμα θάνατοι, 1.283 στο σύνολο από την αρχή της κρίσης. Στη χώρα, 503 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, 375 θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο, ενώ 3.247 από τις εισαγωγές έχουν θεραπευθεί από την αρχή της κρίσης. Στο νοσοκομείο παραμένουν 5.678 ασθενείς.

Σαράντα επιπλέον ασθενείς μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε ΜΕΘ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.245 συνολικά ασθενείς και 96 ακόμα συνδέθηκαν σε αναπνευστική υποστήριξη. Σε αναπνευστική υποστήριξη βρίσκονται συνολικά 985 ασθενείς.

Σε γενικές γραμμές, οι Αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και ο γενικός αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία, των θανάτων και των κρουσμάτων γενικά δεν επιταχύνεται.

Κορωνοϊός: Τελικά οι μάσκες μπορούν να εμποδίσουν την πανδημία;

Η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων ως τις 19 Απριλίου, δηλαδή μέχρι μετά τις διακοπές του Πάσχα, με δυνατότητα επέκτασης ως τις 3 Μαΐου. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να εκμεταλλευθούν τον καλό καιρό και να αθληθούν τις επόμενες μέρες, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top