Αυστραλία: Το εμβόλιο για τη φυματίωση «BCG» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μελέτη δείχνει ότι συμβάλλει στη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων του ιού

Στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, «όπλα» του 1920. Οι ερευνητές από την Αυστραλία εστιάζουν σε ένα παλιό εμβόλιο κατά της φυματίωσης..

Ένα εμβόλιο 100 χρόνων ίσως είναι η λύση λένε επιστήμονες στην Αυστραλία. Πρόκειται για το BCG, το εμβόλιο για τη φυματίωση. 

«Ενισχύει το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό έτσι ώστε να προστατεύεται απέναντι στις μολύνσεις» εξηγεί ο Νάιτζελ Κέρτις, επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους του MCRI.

Σύμφωνα με τη μελέτη του επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους του MCRI Νάιτζελ Κέρτις,  μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του πολλαπλασιασμού της νόσου και στη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Έτσι, ξεκινούν ήδη να το δοκιμάζουν στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τις μάχης. 

«Πρέπει να σκεφτούμε κάθε πιθανό τρόπο για να προστατέψουμε το νοσηλευτικό προσωπικό. Δε θα το κάναμε αυτό αν δεν πιστεύαμε ότι αυτό μπορεί να δουλέψει» προσθέτει ο ίδιος.

Ξεκινούν κλινικές δοκιμές στην Ολλανδία

Μια ομάδα ερευνητών στην Ολλανδία θα ξεκινήσει επίσης τις κλινικές δοκιμές στρατολογώντας 1.000 επαγγελματίες υγείας σε οκτώ νοσοκομεία της χώρας. Η μία ομάδα θα λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο και στην άλλη θα χορηγηθεί placebo, δηλαδή εικονικό φάρμακο. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες.  

Το BBC μπαίνει μέσα στο εργαστήριο του Cambridge καταγράφοντας πίσω από το προστατευτικό τζάμι , την διαδικασία της κατασκευής εμβολίου.

Ασθενής νοσούσε επί 49 ημέρες στην Κίνα

Ερευνητές από την Κίνα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν μεταλλαγμένο υπότυπο του κορωνοϊού ,ο οποίος μάλιστα είναι αρκετά ισχυρός αφού είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.. Λένε ότι ένας ασθενής μέσης ηλικίας νοσούσε για 49 μέρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top