Έλληνας στο star.gr για ΝΥ: Σε καραντίνα η πόλη «που δεν κοιμάται ποτέ»

Άδειασε η Times Square - Έκλεισαν εκκλησίες και σχολεία

 

Δες τι είπε στο star.gr o Σπύρος Κουφαλάκης μόνιμος κάτοικος στη ΝΥ

Μνήμες από τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα ξύπνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη ΝΥ, όπως εξομολογείται στο star.gr ο Σπύρος Κουφαλάκης από την Αστόρια. «Oι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ στην πάντοτε πολυσύχναστη Time Square δεν κυκλοφορεί ψυχή, νιώθουμε τρομοκρατημένοι» είπε.

«Νομίζεις ότι έχει γίνει πόλεμος, ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει ραγδαία. Η πόλη μετράει ήδη 47 νεκρούς, ενώ έχουν ξεπεράσει τις 5.500 τα κρούσματα» συμπληρωσε.

Τρόμος στην Ουχάν για νέο κύμα επιδημίας: Εμφανίστηκαν νέα κρούσματα

Από την πλευρά τους οι Αρχές έχουν κηρύξει την πόλη σε καραντίνα, ενώ εξετάζουν ύποπτα κρούσματα για τον κορωνοϊό σε ημιυπαίθριους χώρους. Παράλληλα, κρατούν άδειους τους δρόμους προκειμένου να είναι ανοιχτοί, ώστε αν ξεφύγει ο αριθμός των κρουσμάτων να μπορούν να επέμβουν η αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Άδειοι συρμοί του μετρό στη ΝΥ στις 8 το πρωί

Τουρκία: Στους 37 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Πάνω από 1.500 τα κρούσματα

Κλειστά είναι τα μπαρ, ενώ τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για take and go. Στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος σχηματίζει ούρες, ωστόσο τα ράφια με τα κρέατα, τα αλλαντικά, τα ζυμαρικά και τις κονσέρβες έχουν αδειάσει. Ελλείψεις καταγράφονται επίσης σε οινόπνευμα, σαπούνια, μάσκες και χαρτί υγείας, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την προμήθεια νερού, καθώς επιτρέπεται να αγοράζεις μόνο ένα ή δύο μπουκάλια. Το ίδιο ισχύει και με τα αντιπυρετικά, καθώς επιτρέπεται η αγορά μίας ή δύο συσκευασιών.

Άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της NY

Την ίδια ώρα, όπως αναφερε ο κ. Κουφαλάκης καταγράφονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Λόγω της κατάστασης κάποιοι πουλάνε είδη πρώτης ανάγκες δύο και τρεις φορές πάνω» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι σύντομα οι Αρχές θα λάβουν σχετικά μέτρα.

Bασίλισσα Ελισάβετ: Διάγγελμα μετά από 18 χρόνια για τον κορωνοϊό

Ανυπάκουοι και οι ηλικιωμένοι ομογενείς

 «Οι Έλληνες επικοινωνούμε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τηλέφωνο. Ωστόσο, έχουμε το ίδιο πρόβλημα που έχετε κι εσείς στην Ελλάδα με τους ηλικιωμένους. Δεν μας ακούν και τους παρακαλούμε να μη βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους» είπε.
Στην Αστόρια το ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου έχει κλείσει και τα μαθήματα πλέον γίνονται διαδικτυακά. Κλειστές είναι και οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες κάνουν διαδικτυακές λειτουργίες.

Νέα Υόρκη 8 η ώρα το πρωί στο μέτρο


Η εξάπλωση του ιού

Σύμφωνα με τον κ. Κουφαλάκη, η εξάπλωση του κορωνοϊού ξεκίνησε από την περιοχή του Μπρονξ, από κάποιον ταξιδιώτη που επέστρεψε και συνέχισε να κινείται με το μετρό, πηγαίνοντας στην εργασία του στο κέντρο του Μανχάταν. 

«Τα τρένα είναι σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και δεν καθαρίζονται ποτέ με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να αγγίζουν τις επιφάνειες και να μεταφέρουν σε όλη την πόλη ό,τι αγγίζουν», συμπλήρωσε και έκλεισε στέλνοντας μήνυμα σε όλο τον κόσμο «να μείνει σπίτι του, να μην αψηφά τις οδηγίες, για να μην τρομοκρατείται και να μην τρομοκρατεί τους γύρω του». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top