Τουρκία: Στους 37 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Πάνω από 1.500 τα κρούσματα

Άρχισε η χορήγηση νέου φαρμάκου από την Κίνα

Κορωνοϊός Τουρκία

Άλλοι επτά θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων τoυ κορωνοϊού στα 37. 

Κορωνοϊός: Τρεις Έλληνες από ΗΠΑ εγκλωβίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 293 και ανέρχονται σε 1.529. 

Το τελευταίο 24ωρο έχουν διενεργηθεί 3.672 διαγνωστικά τεστ και συνολικά στη χώρα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι.

Νέο φάρμακο από την Κίνα άρχισε να χρησιμοποιείται στην Τουρκία 

Νέο φάρμακο που είχε θετικά αποτελέσματα για τον κορωνοϊό ήρθε στην Τουρκία από την Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά. Μάλιστα, άρχισαν ήδη να το δίνουν σε ασθενείς που είναι στην εντατική και θα φανούν τα αποτελέσματά του τις επόμενες μέρες, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τους ασθενείς που θα πάρουν εξιτήριο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνουν 32.000 νέους λειτουργούς υγείας για να ενισχύσουν το τουρκικό σύστημα υγείας, ενώ η Τουρκία θα σταματήσει να εξάγει μάσκες για να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες. 

Τέλος, ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέραςε έφτασαν από την Κίνα 50.000 τεστ ταχείας αναγνώρισης για κορωνοϊό και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν φτάσει 300.000, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή δικών τους αναπνευστήρων για να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top