Τρόμος στην Ουχάν για νέο κύμα επιδημίας: Εμφανίστηκαν νέα κρούσματα

Έντονη ανησυχία σε όλη την Κίνα για τον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην Κίνα, καθώς μετά από μια περίοδο που η επιδημία του κορωνοϊού φαινόταν να βρίσκεται σε ύφεση, σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ώρο. 

Ισπανία: Ανακαλύφθηκαν σοροί σε γηροκομεία που είχαν πληγεί από κορωνοϊό

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα τους, εξέλιξη που μεγαλώνει την ανησυχία για ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Κίνας, άλλοι επτά ασθενείς υπέκυψαν, ενώ όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας. Εκεί εντοπίστηκε κι ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, το πρώτο μετά από πέντε συνεχόμενες μέρες που δεν είχε καταγραφεί κανένα. 

Διάγγελμα Τζόνσον: Σε lockdown και η Βρετανία!

Από τα 78 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 74 είναι του είδους που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» — ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που ανακοινωνόταν μία ημέρα νωρίτερα.

Πολλές κινεζικές πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα, γνωστοποιούν πως θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από το εξωτερικό. 

Ιταλία: «Οι ασθενείς που επιβιώνουν από το ιό βρίσκονται 15 μέρες σε ΜΕΘ»

Από χθες Δευτέρα, όλες οι πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο οφείλουν εξ ορισμού να κάνουν ενδιάμεσο σταθμό σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια, προκειμένου οι επιβάτες των αεροσκαφών να υποβάλλονται σε αρχικές εξετάσεις.

Με σχεδόν 82.000 κρούσματα μόλυνσης και 3.277 θανάτους να καταμετρώνται επίσημα, η Κίνα είναι πλέον η χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο πιο σκληρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στην υφήλιο, μετά την Ιταλία.

Ιταλία: 601 νεκροί και 4.789 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο 

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ανθρώπων που έφθασαν στην Κίνα έχοντας μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ή των «εισαγόμενων» κρουσμάτων κατά την ορολογία των κινεζικών αρχών, ανερχόταν σε συνολικά 427.

Αποδίδουν τα μέτρα κατά του COVID19 στη Γερμανία - Εξομαλύνεται η καμπύλη

Η Ημερησία του Πεκίνου, όργανο της τοπικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο ότι «όλοι» όσοι θέλουν να μεταβούν στην πόλη από το εξωτερικό θα υπόκεινται πλέον σε καραντίνα για 14 ημέρες και θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top