Αποδίδουν τα μέτρα κατά του COVID19 στη Γερμανία - Εξομαλύνεται η καμπύλη

Μείωση των βαριά νοσούντων στην Ισπανία 

Γερμανία κορωνοϊός

Φαίνεται πως αποδίδουν τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει εξομάλυνση. 

Τραγουδούν οι Γερμανοί και συμπαραστέκονται στην Ιταλία

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν «πάρει στα σοβαρά» τις οδηγίες των Αρχών, οι οποίες την Κυριακή απαγόρευσαν τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, την Κυριακή καταγράφηκαν 4.062 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 22.672, εκ των οποίων 2.809 έχουν θεραπευθεί, ενώ 86 άνθρωποι έχουν υποκύψει από επιπλοκές του ιού. 

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις, οι οποίες απορρέουν από την απόδοση των περιοριστικών μέτρων της χώρας. 

Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει τον όρο «απαγόρευση της κυκλοφορίας» και χρησιμοποιεί την «απαγόρευση των επαφών». 

Μείωση των βαριά νοσούντων από τον ιό στην Ισπανία 

Μειώθηκε το ποσοστό των ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ισπανία που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 14 Μαρτίου. 

Η AEGEAN προχωρά σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων εξωτερικού λόγω covid-19​​​​​​​

Το ποσοστό έπεσε από 15% σε 13%, «γεγονός που δίνει κάποιες ελπίδες για την αναχαίτιση της κρίσης», δήλωσε ο διευθυντής του συντονιστικού κέντρου για την επιδημία, Φερνάντο Σιμόν.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη καθώς δεν είναι γνωστό αν η επιδημία έχει κορυφωθεί στη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top