Διάγγελμα Τζόνσον: Σε lockdown και η Βρετανία!

Η στρατηγική της χώρας θα μπορούσε να στοιχίσει επιπλέον 70.000 ζωές

Μπόρις Τζόνσον

Σε διάγγελμα που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε έκκληση στους πολίτες της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους, κάνοντας λόγο πως ο κορωνοϊός αποτελέι μια μεγάλη απειλή. 

Το νεότερο θύμα του κορωνοϊού - «Έφυγε» 18χρονος στη Βρετανία!

«Από απόψε, πρέπει να δώσω στους Βρετανούς πολίτες μια πολύ απλή εντολή – πρέπει να μείνετε σπίτι. Είναι κρίσιμο να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας», ανακοίνωσε ο Τζόνσον. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετακινήσεις θα γίνονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως για τα απαραίτητα ψώνια, για άθληση και για επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο και για παροχή βοηθειών σε κάποιο άλλο άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη. 

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συναθροίσεις και ότι η αστυνομία θα επιβάλλει την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία θα έχει την δικαιοδοσία να τους επιβάλλει, είτε μέσω επιβολής προστίμων, είτε διαλύοντας συγκεντρώσεις» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία: Εντολή Τζόνσον να κλείσουν τα πάντα άμεσα λόγω κορωνοϊού

Από το βράδυ της Δευτέρας, η Βρετανία ακυρώνει κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβάνομένων και των γάμων και των βαφτίσεων. Επιπλέον, τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά μόνο γι ατομική άσκηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Στους 335 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βρετανία

Επιπλέον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο να ανέρχεται σε 335, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν» επισήμανε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ.

Η βρετανική στρατηγική θα μπορούσε να στοιχίσει επιπλέον 70.000 ζωές

Η στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Βρετανία για την επιβράδυνση της πανδημίας του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει έως και 70.000 επιπλέον θανάτους φέτος, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών του University College του Λονδίνου (UCL), του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του κέντρου ερευνών Health Data Research UK, η τωρινή προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να στοιχίσει επιπλέον 70.000 ζωές.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα του συστήματος υγείας της χώρας NHS για να εκτιμήσουν το ποσοστό θνησιμότητας του πληθυσμού υψηλού κινδύνου μπροστά στη νόσο Covid-19 και να υπολογίσουν την πιθανότητα που έχουν αυτά τα πρόσωπα θα μολυνθούν, βάσει διαφορετικών σεναρίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, το 20% του πληθυσμού στη Βρετανία είναι υψηλού κινδύνου (άνω των 70 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα). Αυτό αντιπροσωπεύει 13 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων θα πέθαιναν κάτα μέσο όρο φέτος 600.000, ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η πανδημία.

Όμως, το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε η καραντίνα, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει στους επαγγελματίες υγείας περαιτέρω πίεση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, σύμφωνα με τους συντάκτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top