Κροατία: Ισχυροί σεισμοί «χτύπησαν» την πρωτεύουσα εν μέσω πανδημίας

«Ο μεγαλύτερος σεισμός στο Ζάγκρεμπ σε 140 χρόνια»- Νεκρός ένας 15χρονος

Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν το Ζάγκρεμπ, την ώρα που και η Κροατία δίνει τη μάχη της για την καταπολέμηση της πανδημίας. Στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα το πρωί, 5,3 ρίχτερ ταρακούνησαν την περιοχή, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και σκηνές πανικού στην κροατική πρωτεύουσα.

Ο κορωνοϊός έχει θέσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε κατ'οίκον περιορισμό

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 7 χιλιόμετρα βορείως του Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε σε 10 χιλιόμετρα. Έπειτα από αυτόν σημειώθηκε μετασεισμός 5 βαθμών Ρίχτερ στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος).

Τραυματίστηκαν δύο έφηβοι μετά την κατάρρευση κτιρίων 

Oι αρχές υγείας ανακοίνωσαν ότι ένας 15χρονος μεταφέρθηκε χωρίς σημάδια ζωής με ασθενοφόρο, σε νοσοκομείο. 

Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου πολυκατοικίας, ενώ ένας ακόμα ανήλικος είναι ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες. 

Ο σεισμός προκάλεσε πολλές πυρκαγιές και διακοπές ρεύματος σε τμήματα της πρωτεύουσας, στις νοσοκομειακές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στους δρόμους, τα κτίρια κατέρρευσαν μερικώς και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με συντρίμμια.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που έπληξε το Ζάγκρεμπ σε 140 χρόνια

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και είπε ότι ο σεισμός μεγέθους 5.3 ήταν ο μεγαλύτερος που έπληξε το Ζάγκρεμπ σε 140 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, η Κροατία έχει αναφέρει έναν θάνατο και 206 κρούσματα από τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top