Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους λόγω κορωνοϊόυ

Κλείνουν εκκλησίες και τζαμιά στην Αίγυπτο

Η Τουρκία επέβαλε το Σάββατο μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας - 13 οι νεκροί

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορονοϊού. 

Νωρίτερα, η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις με 46 ακόμη χώρες και απαγόρευσε τα πικνίκ και τα μπάρμπεκιου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάζεται καθημερινά επί μια εβδομάδα.

Κλείνουν οι εκκλησίες και τα μουσουλμανικά τεμένη στην Αίγυπτο

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία όλων των εκκλησιών και των μουσουλμανικών τεμένων στην Αίγυπτο, πήρε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ως ένα από τα πλέον σημαντικά προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Σαρώνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός - Στους 793 οι νεκροί σε 24 ώρες!

Από σήμερα, Σάββατο, και σε όλες τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, οι ακολουθίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά, για δύο εβδομάδες, τις προσευχές της Παρασκευής καθώς και όλες τις προσευχές που πραγματοποιούνται στα τεμένη της χώρας σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη Χώρα του Νείλου.   

Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε επίσης ότι κλείνει προσωρινά όλες τις εκκλησίες σε εθνικό επίπεδο και αναστέλλει τις ακολουθίες της ως ένα προληπτικό μέτρο για να περιοριστεί η διάδοση της νέας πανδημίας κορωνοϊού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top