«Σαρώνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός - Στους 793 οι νεκροί σε 24 ώρες!

Πριν από ένα μήνα καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στη χώρα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825, καθώς 793 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία- 627 νεκροί μέσα σε μία μέρα!

Την Παρασκευή, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Τεράστιος ο αριθμός των νεκρών στη Λομβαρδία

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 546 σε μια ημέρα στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.  

Κορωνοϊός: Υιοθετεί το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» η Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 3.095, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ιταλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που άρχισε η πανδημία.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πρόνοιας της Λομβαρδίας, Τζούλιο Γκαλέρα, είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται το Μιλάνο, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αυξήθηκε κατά 3.251 στα 25.515.

Την  Παρασκευή, ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία ήταν 4.032, ο υψηλότερος παγκοσμίως.

Πριν από ένα μήνα καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Ιταλία

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο Αντριάνο Τρεβίζαν πέθανε σε νοσοκομείο κοντά στην Πάδοβα της Ιταλίας και ήταν ο πρώτος νεκρός του ιού στην Ευρώπη. 

Την επομένη του θανάτου του Αντριάνο Τρεβίζαν, οι εφημερίδας αφιερώνουν ωστόσο τις πρώτες τους σελίδες στον κορονοϊό: «Η μετάδοση τρομάζει την Ιταλία» (La Stampa), «Φόβος στον Βορρά» (La Repubblica).

Όμως αυτός ο φόβος δεν θα καταβάλλει πραγματικά τους Ιταλούς παρά το σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Μαρτίου, μπροστά σε μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην βόρεια Ιταλία, και κυρίως στην Λομβαρδία. Περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top