Συναγερμός στην Ισπανία - Πάνω από 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Επαναπατρίζει τους πολίτες της η χώρα

Κάτοικοι της Μαδρίτης στην Ισπανία χειροκροτούν τους γιατρούς / Reuters

Ξεπέρασε τον αριθμό των 1.000 νεκρών από κορωνοϊό η Ισπανία, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 20.000, όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας.

«Έκρηξη» κρουσμάτων σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο

Η χώρα μετρά πλέον 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 και σε εθνικό επίπεδο έχουμε 19.980 κρούσματα, με μία αύξηση 2.833 κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, μετά την Ιταλία, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στην ΕΕ.

Επαναπατρίζει τους πολίτες της η χώρα

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζει νέες πτήσεις προς την πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, όπου την Πέμπτη ο δήμαρχος ζήτησε από φορτηγά να κλείσουν τον διάδρομο του αεροδρομίου ώστε να μην μπορέσει να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο.

Κορωνοϊός: Καραντίνα 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό​​​​​​​

Μετά το ασυνήθιστο αυτό συμβάν, η ΕΕ ζήτησε από τον Ισημερινό να διασφαλίσει την πρόσβαση στα αεροδρόμια της χώρας ώστε οι χώρες του μπλοκ να μπορέσουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται στη λατινοαμερικανική χώρα.

Η Γκονθάλεθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE επεσήμανε ότι συζήτησε το συμβάν με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και οι υπηρεσίες της τώρα σχεδιάζουν να στείλουν το Σάββατο άλλα αεροπλάνα για να παραλάβουν τους Ευρωπαίους.

Εξάλλου η Ισπανίδα υπουργός επανέλαβε ότι η Μαδρίτη φροντίζει τους πολίτες της που βρίσκονται στο εξωτερικό επαναπατρίζοντας κάποιους εξ αυτών, όμως κάλεσε τους περισσότερους να παραμείνουν εκεί που είναι εφόσον είναι ασφαλείς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top