«Έκρηξη»​​​​​​​ κρουσμάτων σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο

Η Ευρώπη αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος «ασθενής» του κορωνοϊού

Εικόνες από το άδειο Παρίσι / Reuters 

Ο κορωνοϊός έχει βάλει «για τα καλά» στο στόχαστρο την Ευρώπη, η οποία ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ιταλία ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας!

Μόνο στην Ιταλία, έχουν σημειωθεί 3.405 θάνατοι με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 41.035, αυξημένος κατά 5.322 περιπτώσεις σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Με τουλάχιστον 100.470 κρούσματα, από τα οποία 4.752 θάνατοι, η Ευρώπη είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος από την πανδημία και ακολουθεί η Ασία με 94.253 κρούσματα από τα οποία 3.417 θάνατοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί δεν αντανακλά ωστόσο παρά ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών κάνει τεστ πλέον στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

462 νέα κρούσματα στο Βέλγιο

Στα 462 έφτασαν νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Βέλγιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στις 2257 με 37 θανάτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Από τα 462 νέα κρούσματα, τα 302 βρίσκονται στη Φλάνδρα, τα 90 στη Βαλλονία και 43 στις Βρυξέλλες. Συνολικά εξετάστηκαν 23423 δείγματα, εκ των οποίων 2200 την Πέμπτη.

Αυτή τη στιγμή, 837 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, δηλαδή 203 περισσότεροι από χθες, και από αυτούς 164 άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και οι 114 χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη. Την ίδια ώρα 204 ασθενείς πήραν εξιτήριο, 48 από αυτούς την Πέμπτη.

Αυξάνονται επικίνδυνα οι νεκροί στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 108 νέους θανάτους από τον Covid-19 την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με χθες.

Άδειος ο πιο πολυσύχναστος δρόμος «Champs Elysees» στο Παρίσι εξαιτίας του κορωνοϊού / AP Images

Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπολισμό, όμως τα κρεβάτα αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Κλείνει τα ξενοδοχεία της η Ισπανία 

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται τέταρτη στον κατάλογο των χωρών που έχουν δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, διέταξε να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία στην επικράτεια.

Τα ξενοδοχεία στην Ισπανία, τον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καλούνται να κλείσουν για επτά εργάσιμες ημέρες για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Ισπανία: Ξενοδοχείο μετατράπηκε σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό    

Τα μοναδικά ξενοδοχεία που μπορούν να μείνουν ανοικτά είναι αυτά της διαμονής μακράς διάρκειας, με προϋπόθεση όμως πως διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι φιλοξενούμενοί τους να μπορούν να τηρούν τον σχεδόν απόλυτο περιορισμό που επιβάλλεται το τρέχον διάστημα σε όλη τη χώρα.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη και τέταρτη στον πλανήτη μεταξύ αυτών που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία, με 767 νεκρούς και 17.147 μολυσμένους.

Στους 144 οι νεκροί στη Βρετανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό έφτασε τους 144, αύξηση δηλαδή κατά 40% μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 3.269, αφού αναφέρθηκαν άλλα 643 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, μια αύξηση 25%.

Άδειοι οι δρόμοι και στο Λονδίνο / AP Images

Στην Ιρλανδία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν την Παρασκευή στα 557, από 366 χθες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής στη χώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top