Ισπανία: Ξενοδοχείο μετατράπηκε σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό    

Στους 767 οι θάνατοι - Πάνω από 17.000 τα κρούσματα

Το μεσημέρι ασθενοφόρα έφθασαν στον χώρο στάθμευσης και από αυτά βγήκαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν λευκές στολές, γάντια και γυαλιά. Video Reuters

Ένα πρώτο ξενοδοχείο της Μαδρίτης μετατράπηκε σήμερα σε νοσοκομειακή δομή, προκειμένου να περιθάλπει τα λιγότερο σοβαρά κρούσματα του κορωνοϊού που δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.  

Κορωνοϊός: Η «Ίμπιζα των Άλπεων» υπεύθυνη για την εξάπλωση στην Ευρώπη

Αυτό θα επιτρέψει να μειωθεί η πίεση μέσα στα νοσοκομεία και να «ελευθερωθούν» θάλαμοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η περιοχή της Μαδρίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο - Πού καταγράφονται

Ο φονικός κορωνοϊός «σαρώνει» και την Ισπανία, καθώς τα κρούσματα έφτασαν μέχρι σήμερα τα 17.147 ενώ ο αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 767.

Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό- Την Παρασκευή τα σχολεία

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με λευκές μπλούζες και μάσκες άρχισαν από το πρωί να φθάνουν στο Gran hotel Colon, που απέχει 10 λεπτά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν, ένα από τα μεγαλύτερα της ισπανικής πρωτεύουσας. 

Το μεσημέρι ασθενοφόρα έφθασαν στον χώρο στάθμευσης και από αυτά βγήκαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν λευκές στολές, γάντια και γυαλιά. 

Ένα ακόμη τετράστερο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, το Marriot Auditorium, αναμένεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο από αύριο, Παρασκευή.  

Συνολικά, η ένωση ξενοδόχων της ισπανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει στη διάθεση των αρχών 9.000 κλίνες σε περισσότερα από 40 ξενοδοχεία για να βοηθηθούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top