Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ιταλία ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας!

Έφτασαν τους 3.405 οι νεκροί

Βίντεο από το εσωτερικό νοσοκομείου στην Ιταλία / Reuters

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία έφτασε τους 3.405, γεγονός που σημαίνει ότι ξεπέρασε τους νεκρούς της Κίνας.

Ιταλία: 427 νεκροί και 5.322 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο!

Οι θάνατοι στην Κίνα, όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, είναι 3.249 έως τώρα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους 427 άνθρωποι, ενώ μια ημέρα πριν είχαν εκπνεύσει άλλοι 475. 

Αυξημένο είναι στην Ιταλία και το ποσοστό των θανάτων σε σύγκριση με τα κρούσματα. Με 41.035 βεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν 3.405 νεκροί, ενώ στην Κίνα με τα διπλάσια κρούσματα, δηλαδή 81.155, υπάρχουν 3.245 νεκροί.

Ιταλία: Κομβόι στρατιωτικών οχημάτων μεταφέρει νεκρούς από τον κορωνοϊό

Δραματική είναι η κατάσταση ακόμα και στα νεκροταφεία στην Λομβαρδία, όπου δεν μπορούν να γίνουν άλλες ταφές λόγω πληρότητας, με το Μπέργκαμο να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, καθώς εκεί έχουν χαθεί πάνω από 500 ζωές και χιλιάδες βρίσκονται στα νοσοκομεία με κρούσματα κορωνοϊού.

Η Ιταλία, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε καραντίνα και «αυτά τα μέτρα θα παραταθούν και μετά την 3η Απριλίου που είχε κηρυχθεί αρχικά ως τελική ημερομηνία των προληπτκών μέτρων» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top