Ιρλανδία: «Λουκέτο» στα σχολεία της χώρας βάζει ο πρωθυπουργός

Κλειστά σχολεία και στη Σλοβακία - Εφαρμόζονται συνοριακοί έλεγχοι

Λίο Βαράντκαρ

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων και των εγκαταστάσεων φροντίδας ανηλίκων μέχρι τις 29 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους. 

Γαλλία: Ξεκινούν δοκιμές με 4 διαφορετικές θεραπείες για τον κορωνοϊό​​​​​​​

Όπως εξήγησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, το μέτρο αποσκοπεί στην αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 και λειτουργεί προληπτικά. Μάλιστα, η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Είμαστε ένα σπουδαίο έθνος και έχουμε υπερκεράσει πολλές δοκιμασίες στο παρελθόν με την αποφασιστικότητά μας και θα επικρατήσουμε ξανά», είπε ο Βαράντκαρ.

Οι συγκεντρώσεις σε κλειστό χώρο δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 άτομα και υπαίθριες εκδηλώσεις με περισσότερα από 500 άτομα θα ακυρωθούν. Παρόλα αυτά, εστιατόρια, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

ΕΟΠΥΥ: Μην προσέρχεστε προσωρινά για την υποβολή ατομικών αιτημάτων

Μέχρι στιγμής, η Ιρλανδία έχει 43 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο. 

Κλειστά σχολεία και στην Σλοβακία

Η Σλοβακία εφαρμόζει συνοριακούς ελέγχους, αναστέλλει τα διεθνή ταξίδια από και προς τη χώρα και κλείνει σχολεία, καθώς εντείνει τα μέτρα για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτερ Πελεγκρίνι.

Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 16 κρούσματα της Covid-19, σχεδιάζει επίσης να κλείσει αθλητικά κέντρα και χώρους ψυχαγωγίας όπως χιονοδρομικά κέντρα, πισίνες και κλαμπ, ενώ επιπλέον θα κρατήσει κλειστά τα εμπορικά κέντρα τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top