Στο έλεος του κορωνοϊού η Ευρώπη: Στους 233 οι νεκροί στην Ιταλία!

60 νέα κρούσματα στο Βέλγιο σε 24 ώρες- Πρώτο κρούσμα στη Μάλτα μια 12χρονη

Όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, καθώς στην Ιταλία μέσα σε μόλις 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από τον ιό 49 άνθρωποι. Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων και στο Βέλγιο, με τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο να φτάνουν τα 60, ενώ και στη Μάλτα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα με θύμα μια 12χρονη.

Kορωνοϊός: Δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Πύργο - Ιστιαία!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι πλέον 5.883, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 233, ενώ 589 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Νικόλα Τζινγκαρέτι. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, είναι καλά στην υγεία του βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του. 

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τον αριθμό των 100.000 παγκοσμίως τα κρούσματα

Αυξάνονται τα κρούσματα και στο Βέλγιο

Συνολικά 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, το πρωί του Σαββάτου, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 169.

Κορωνοϊός: Κλείνει τα γραφεία του στο Λονδίνο το Facebook μετά από κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου, την ίδια ώρα τα πανεπιστημιακά εργαστήρια αναφοράς έχουν αρχίσει και αντιμετωπίζουν ελλείψεις υλικών διάγνωσης. 

Το καθολικό πανεπιστήμιο του Leuven χρησιμοποίησε προμήθειες έξι μηνών σε έξι μέρες αναφέρεται και ως εκ τούτου το Υπουργείο ανακοίνωσε πως στο εξής θα δίδεται προτεραιότητα μόνο στα πολύ επείγοντα δείγματα.

 

Κορωνοϊός: Παρήγγειλαν μάσκες αξίας 919.000 ευρώ και δεν τις παρέλαβαν ποτέ

Μία 12χρονη το πρώτο κρούσμα στη Μάλτα

Η Μάλτα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια 12χρονη Ιταλίδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

 

Ιατρικοί έλεγχοι στα σύνορα με την Ιταλία προγραμματίζει η Ελβετία

Οι Αρχές της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και για 14 συνεχόμενες ημέρες να πραγματοποιούν επιτόπιους ιατρικούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top