Κορωνοϊός: Κλείνει τα γραφεία του στο Λονδίνο το Facebook μετά από κρούσμα

Σε εργασία από το σπίτι καλούν τους εργαζομένους τους Apple και Google

κορωνοϊός Βρετανία

Τρεις εταιρείες «κολοσσοί» καλούν τους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι στα πλαίσια πρόληψης από τον κορωνοϊό. Από τη μια, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα γραφεία του στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα, καθώς εντοπίστηκε εργαζόμενος θετικός στον covid-19, ενώ η Apple και η Google για προληπτικούς λόγους, κάλεσαν τους εργαζομένους της να δουλεύουν από το σπίτι.

«Θερίζει» ο Covid-19 στην Ιταλία: Στους 197 οι νεκροί - 3.916 τα κρούσματα

Η απόφαση του Facebook έρχεται μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στους κόλπους του, καθώς εργαζόμενος της από τη Σιγκαπούρη επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο στις 24-16 Φεβρουαρίου και κατόπιν διεγνώσθη θετικός στον ιό.

Κορωνοϊός: Παρήγγειλαν μάσκες αξίας 919.000 ευρώ και δεν τις παρέλαβαν ποτέ

Σε εργασία από το σπίτι καλούν τους εργαζομένους τους Apple και Google

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bussiness Insider, η Google προέτρεψε τους περισσότερους από τους 8.000 εργαζόμενους στα κεντρικά της στην Ευρώπη από το Δουβλίνο, να εργάζονται από το σπίτι.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε την Τρίτη, έπειτα από αναφορές πως κάποιοι από τους εργαζόμενους παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης.

Κορωνοϊός: 14 τα νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Και η εταιρεία Apple ζήτησε από τους εργαζομένους της στη Σίλικον Βάλεϊ να εργάζονται στο εξής από το σπίτι τους, εφόσον είναι εφικτό για «προληπτικούς λόγους», λόγω της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19.

Ισραήλ: Νόσησε από κορωνοϊό και ο οδηγός του πούλμαν με τους Έλληνες

Οι αρχές της κομητείας Σάντα Κλάρα όπου βρίσκεται το Apple Park που απασχολεί 12.000 ανθρώπους, είχαν ζητήσει από τις μεγάλες εταιρείες να εξετάσουν την πιθανότητα της τηλεργασίας και να βρουν άλλους τρόπους ώστε να μην έρχονται σε στενή επαφή οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Μέχρι και χθες είχαν εντοπιστεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη κομητεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top