Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό

Κρούσμα άγνωστης προέλευσης στον Καναδά

άνθρωποι με μάσκες

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό της Ιταλίας, όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.

Ο Πάπας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή. Μάλιστα, σε τεστ για τον ιό είχε υποβληθεί και ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε, το οποίο βγήκε αρνητικό. 

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο βασίλειο του Μπουτάν

Το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν στην Ασία ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 76χρονο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος έφτασε στις 2 Μαρτίου στο Μπουτάν από την Ινδία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Πέμπτη και οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε στο Facebook το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού του Μπουτάν, Λοτάι Τσέρινγκ.

Κορωνοϊός: Σε μηχανική υποστήριξη μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Ο ασθενής αναχώρησε από την Ουάσινγκτον στις 18 Φεβρουαρίου και βρισκόταν στην Ινδία από τις 21 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Μπουτάν έχουν εντοπίσει περίπου 90 επαφές του ασθενούς στη χώρα. Κάποιοι από αυτούς τέθηκαν σε καραντίνα, αν και κανένας δεν παρουσιάζει συμπτώματα προς το παρόν.

Πρώτο κρούσμα άγνωστης προέλευσης στον Καναδά

Ένα ύποπτο κρούσμα του ιού εμφανίστηκε μαζί με άλλα οκτώ στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά. Το συγκεκριμένο πιθανό κρούσμα δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό πρόσφατα, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο CBC News.

Πρόκειται για μια γυναίκα, περίπου 50 ετών, η οποία ζει στην περιφέρεια του Βανκούβερ και δεν είχε επαφή με κάποιον που να είναι γνωστό ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ούτε με κάποιον που να επέστρεψε από χώρα που πλήττεται από την επιδημία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κορωνοϊός: Στους 7 οι θάνατοι στη Γαλλία- 92 νέα κρούσματα!

Τα τέσσερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ήταν άνθρωποι που ζούσαν στο ίδιο σπίτι με ασθενή στην περιοχή Φρέιζερ που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το δίκτυο. Άλλοι δύο ασθενείς, ένα ζευγάρι περίπου 50 και περίπου 60 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Ιράν, ενώ το όγδοο κρούσμα ήταν κάτοικος του Σιάτλ που επισκεπτόταν συγγενείς στην περιοχή Φρέιζερ.

Η Βρετανική Κολομβία έχει πλέον καταγράψει 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από τα οποία οι τέσσερις ασθενείς ανένηψαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της επαρχίας.

Η συγκεκριμένη καναδική επαρχία γειτονεύει με την πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώνει 70 κρούσματα του κορωνοϊού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Άλλος ένας νεκρός στις ΗΠΑ 

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ, με το τελευταίο θύμα να προέρχεται από την πολιτεία της Ουάσιγκτον και την κομητεία Κινγκ. 

Πρώτος θάνατος στη Βρετανία από κορωνοϊό

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστός ο θάνατος και δωδέκατου ανθρώπου, οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία Κινγκ ανακοίνωναν πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί εκ νέου την Παρασκευή. Πολλά από τα κρούσματα στην περιοχή συνδέονται με έναν οίκο ευγηρίας στο Κέρκλαντ, προάστιο του Σιάτλ.

Σε έξαρση ο ιός στη Νότια Κορέα 

Ταχεία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 42 νεκρούς.

Σε όλη τη χώρα, η οποία συγκαταλεγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας, καταγράφηκαν επίσης 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας, ανεβάζοντας το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 6.284. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top