Οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμό 10.000 ατόμων στην Αδριανούπολη

Οι κάτοικοι του Έβρου δηλώνουν ότι δε φοβούνται

Έναν καταυλισμό - μαμούθ για δέκα χιλιάδες μετανάστες ετοιμάζει ο Ερντογάν, μία ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ΄τις Καστανιές, στην Ανδριανούπολη.

Ο Ερντογάν δεν επιτρέπει στους μετανάστες να γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη

Ήδη, στο σημείο που έχει στήσει η τουρκική αστυνομία, το ιδιότυπο αυτό camp, κάποιοι φέρνουν και πουλούν την πραμάτεια τους: Μπανάνες, πατάτες, ψωμί... και οι μετανάστες τα πληρώνουν χρυσά. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς για το θέμα αυτό: «Γίνονται κάποιες εργασίες σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Θα το παρακολουθούμε. Είναι κάτι ανησυχητικό, εφόσον ισχύσει, γιατί θα τους έχουμε κοντά στα σύνορα κι αυτός ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός διαρκούς πίεσης. Δεν υπάρχει φόβος εδώ στα σύνορα! Ξέρετε... αστυνομία, στρατός και πολίτες είμαστε μία γροθιά».

Ερντογάν: «Δεν κλείνουν τα σύνορα, αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί»

Οι κάτοικοι της Ανδριανούπολης, πάντως, αντιδρούν, κάτι που σημαίνει ότι το στήσιμο του καταυλισμού δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Η Αδριανούπολη είναι μία πόλη με συνεχή «άνθηση», αφού διαθέτει εμπορικά καταστήματα, τουρισμό και πανεπιστήμιο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top