Οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμό 10.000 ατόμων στην Αδριανούπολη

Οι κάτοικοι του Έβρου δηλώνουν ότι δε φοβούνται

Έναν καταυλισμό - μαμούθ για δέκα χιλιάδες μετανάστες ετοιμάζει ο Ερντογάν, μία ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ΄τις Καστανιές, στην Ανδριανούπολη.

Ο Ερντογάν δεν επιτρέπει στους μετανάστες να γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη

Ήδη, στο σημείο που έχει στήσει η τουρκική αστυνομία, το ιδιότυπο αυτό camp, κάποιοι φέρνουν και πουλούν την πραμάτεια τους: Μπανάνες, πατάτες, ψωμί... και οι μετανάστες τα πληρώνουν χρυσά. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς για το θέμα αυτό: «Γίνονται κάποιες εργασίες σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Θα το παρακολουθούμε. Είναι κάτι ανησυχητικό, εφόσον ισχύσει, γιατί θα τους έχουμε κοντά στα σύνορα κι αυτός ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός διαρκούς πίεσης. Δεν υπάρχει φόβος εδώ στα σύνορα! Ξέρετε... αστυνομία, στρατός και πολίτες είμαστε μία γροθιά».

Ερντογάν: «Δεν κλείνουν τα σύνορα, αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί»

Οι κάτοικοι της Ανδριανούπολης, πάντως, αντιδρούν, κάτι που σημαίνει ότι το στήσιμο του καταυλισμού δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Η Αδριανούπολη είναι μία πόλη με συνεχή «άνθηση», αφού διαθέτει εμπορικά καταστήματα, τουρισμό και πανεπιστήμιο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top