Πίτσα με δόση κορωνοϊού: Οι Ιταλοί δε γέλασαν με τη σάτιρα γαλλικού δικτύου

Υιοθετεί νέα μέτρα πρόληψης η γειτονική χώρα, όπου καλπάζει ο Covid-19

ιταλική πίτσα

Η ιταλική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για σατιρικό βίντεο που προβλήθηκε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal +, το οποίο παρουσιάζει μια νέα πίτσα: την πίτσα Corona, με γαρνιτούρα βλέννα κορωνοϊού.

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία: Στους 79 οι νεκροί - 2.263 τα κρούσματα

Σε αυτό το βίντεο, που αναμεταδόθηκε από ιταλικά μέσα ενημέρωσης με το προειδοποιητικό μήνυμα που ανέφερε πως «... οι ακόλουθες εικόνες μπορεί να πλήξουν την ευαισθησία σας», εμφανίζεται ένας παρασκευαστής πίτσας να βήχει και να φτύνει πράσινη βλέννα σε μια πίτσα έξω από τον φούρνο.

Κορωνοϊός: Ο πρώτος θάνατος στην Ισπανία- Στις 9 οι νεκροί στην Ουάσινγκτον

«Η νέα ιταλική πίτσα που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο», ακούγεται να λένε στο βίντεο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ψεύτικη διαφήμιση, χαρακτηρίζοντάς την «κακόγουστη και απαράδεκτη».

Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από την επιδημία του κοροναϊού και πάνω από 90.000 έχουν μολυνθεί. Η Ιταλία είναι η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα, με 79 νεκρούς και περισσότερα από 2.000 κρούσματα.

«Κατανοώ τη σάτιρα», αλλά «ο χλευασμός των Ιταλών με αυτόν τον τρόπο, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από τον κορωνοϊό που αντιμετωπίζουμε, είναι βαθιά ασεβής», έγραψε ο Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στο facebook.

Για την υπουργό Γεωργίας Τερέζα Μπελανόβα, το βίντεο ήταν «επαίσχυντο και απαίσιο».

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν άργησε να απαντήσει. 

«Το Canal+ ζητά συγγνώμη από τους Ιταλούς φίλους μας έπειτα από την μετάδοση μιας σύντομης σεκάνς, ιδιαίτερα κακόγουστης, ειδικά στο σημερινό πλαίσιο...», τόνισε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο. 
«Αυτή η σεκάνς έχει ήδη αφαιρεθεί από όλες τις αναμεταδόσεις και τις επαναλήψεις του καναλιού. Το Canal + στέλνει σήμερα απολογητική επιστολή στον Ιταλό πρεσβευτή στο Παρίσι», πρόσθεσε. 

Ιταλία: «στοπ στις χειραψίες, οι ηλικιωμένοι καλύτερα να μένουν σπίτι»        

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κορωνοϊού ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται  να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

-Τη συμβουλή προς  τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους

Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί

-Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να  πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

-Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως. 

-Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών  ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top