Κορωνοϊός: «​​​​​​​Τέλος» στις χειραψίες, τα φιλιά και τις αγκαλιές

Τι προτείνεται παγκοσμίως για τον περιορισμό του covid-19

Χειραψία

«Τέλος» στις χειραψίες και τα φιλιά προτείνουν πολλές χώρες παγκοσμίως προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Σε πολλές περιπτώσεις προτείνονται παλιοί, παραδοσιακοί τρόποι χαιρετισμού, ενώ δίνονται και… θρησκευτικές οδηγίες.

Ο κορωνοϊός «χτυπά» και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Κίνα: Υιοθετούν ξανά τον παραδοσιακό τρόπο χαιρετισμού

Στο Πεκίνο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός, κόκκινες πινακίδες ενημερώνουν τους πολίτες να μην ανταλλάσσουν χειραψίες, αλλά να ενώνουν τα χέρια τους αντί άλλου χαιρετισμού.

Επίσης με μεγάφωνα παροτρύνουν τον κόσμο να χαιρετούν με την παραδοσιακή χειρονομία (gong shou), κατά την οποία βάζουν την μπουνιά τους στην αντίθετη παλάμη τους.

Τόκιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Κοιταχτείτε στα μάτια!

Ο τύπος στη Γαλλία καλεί τους πολίτες να αντικαταστήσουν το φιλί στο μάγουλο με μια τυπική κίνηση όπως η χειραψία.

Μάλιστα ειδικός σε θέματα πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας επισημαίνει πως η χειραψία έρχεται από τον Μεσαίωνα και παροτρύνει τους πολίτες να χαιρετούν ο ένας τον άλλο μέσω των… βλεμμάτων τους.

Covid-19: Στρατό στους δρόμους και κατ'οίκον εργασία προβλέπει η Βρετανία

Βραζιλία: Όχι στα παραδοσιακά μεταλλικά καλαμάκια

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας προτείνει στους πολίτες να μην μοιράζονται τα μεταλλικά καλαμάκια που χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση του παραδοσιακού ροφήματος στη Λατινική Αμερική.

Όσον αφορά το φιλί, αυτό απαγορεύτηκε δια ροπάλου.

Κορωνοϊός: Πώς θα προστατευτούν οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας

Γερμανία: Στο δρόμο που χάραξε ο υπουργός Εσωτερικών

Χαρακτηριστικό του φόβου που έχει φέρει ο κορωνοϊός είναι το παράδειγμα που έφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος αρνήθηκε χειραψία στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Οι δυο τους γέλασαν και η Μέρκελ σήκωσε ψηλά το χέρι της προτού καθίσει στη θέση της.

Κορωνοϊός: Υπουργός δεν έκανε χειραψία με τη Μέρκελ!

Ισπανία: Όχι στους… θρησκευτικούς ασπασμούς

Ο κορωνοϊός απειλεί να πλήξει μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Ισπανών, αυτή του φιλιού στα αγάλματα της Παρθένου Μαρίας την εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

«Είναι ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι», δήλωσε ο Φερνάνδο Σιμόν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος υγείας.

Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών οι πιστοί σχηματίζουν ουρές για να φιλήσουν τα πόδια ή τα χέρια αγαλμάτων της Παρθένου Μαρίας και των αγίων ζητώντας την προστασία τους.

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία - Στους 52 ανήλθαν οι νεκροί

Ρουμανία: «Απειλείται» η γιορτή Μαρτιζόν

Η εξάπλωση του κορωνοϊού απειλεί την γιορτή Μαρτιζόν, που σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής αυτής οι άνθρωποι χαρίζουν ο ένας στον άλλο μαρτάκια και λουλούδια. Η κυβέρνηση προτείνει στους πολίτες να συνεχίσουν να τα κάνουν, αλλά χωρίς το πατροπαράδοτο φιλί ανάμεσά τους.

Ο Πάπας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

Πολωνία: Περιοριστείτε στον… σταυρό σας

Η Πολωνία είναι μια από τις πιο θρησκευόμενες της Ευρώπης και οι πιστοί πλέον επιτρέπεται να μεταλαμβάνουν και να παίρνουν την όστια, δηλάδη το αντίδωρο των Καθολικών, με το χέρι αντί απευθείας στο στόμα.

Επίσης, οι θρησκευόμενοι Πολωνοί καλούνται να μην βυθίζουν τα χέρια τους στον αγιασμό, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από την εκκλησία, αλλά να περιορίζονται στο να κάνουν τον σταυρό τους.

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστέλλονται οι επισκέψεις εξαιτίας του κορωνοϊού

Νέα Ζηλανδία: «Φρένο» στον παραδοσιακό χαιρετισμό των Maori

Αρκετά είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα που εγκατέλειψαν προσωρινά τον χαιρετισμό των Μαορί, γνωστό ως hongi, καθώς ο εν λόγω χαιρετισμός περιλαμβάνει το τρίψιμο της μιας με την άλλη μύτη, ενώ το πανεπιστήμιο του Ουέλινγκτον ανακοίνωσε πως θα υποδέχεται τους νέους φοιτητές ένα waiata, δηλαδή με το τραγούδι των Μαορί.

Αναβάλλεται το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊού

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Όχι στο τρίψιμο… μύτης με μύτη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Κατάρ, συμβουλεύουν τους πολίτες τους να σταματήσουν να χαιρετιούνται με τον παραδοσιακό τρόπο «μύτη με μύτη», να μην ανταλλάσσουν χειραψία και να μη φιλιούνται.

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο

ΗΠΑ: Στοπ στα φιλιά, τις αγκαλιές και τα «δώσε πέντε»

Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, με απολογισμό έξι νεκρούς μέχρι τώρα, εξέδωσαν οδηγίες στους εργαζόμενους, προτείνοντάς τους να περιορίσουν τα φιλιά, τις αγκαλιές και το «κόλλα πέντε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top