Κορωνοϊός: Τα πρώτα κρούσματα σε Λιθουανία και Νιγηρία

Έχει εξαπλωθεί σε 40 χώρες διεθνώς

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τον χάρτη εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Σε 40 χώρες διεθνώς έχει εξαπλωθεί ο Covid-19, με τα νέα κρούσματα ολοένα να αυξάνονται. Σήμερα καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λιθουανία και χθες Πέμπτη, το πρώτο στη Νιγηρία - στην πολιτεία Λάγκος-, το οποίο αποτελεί και το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική.

Κορωνοϊός: Ποια λάθη έκανε η 40χρονη πριν μεταφερθεί στο «Αττικόν»

Εξανεμίζονται οι ελπίδες ότι θα μπορούσε να περιοριστεί ο ιός

Οι ελπίδες πως ο ιός θα μπορούσε να περιοριστεί μοιάζουν να εξανεμίζονται, με πολλές χώρες πλέον να επιδιώκουν να δημιουργήσουν απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων και επενδυτές να τρέπονται σε φυγή προς ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω των προβλέψεων για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Κορωνοϊός: Φίλη της 40χρονης στο «Αττικόν» με ύποπτα συμπτώματα

Συνολικά 41 κρούσματα στην Ταϊλάνδη- 28 έχουν αναρρώσει

Στην Ταϊλάνδη, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι καταγράφηκε νέο κρούσμα, ένας 25χρονος ταϊλανδός τουριστικός οδηγός που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τα κρούσματα σε συνολικά 41. Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί θάνατος στην Ταϊλάνδη μέχρι σήμερα.

Κορωνοϊός: Αγωνία για τους 100 μαθητές του Κολλεγίου στο Λονδίνο

Από τους ασθενείς, 28 έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 13 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα  

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε τους 2.022 στη Νότια Κορέα σήμερα Παρασκευή, καθώς καταγράφηκαν 256 επιπλέον κρούσματα στη χώρα, η οποία έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της νόσου COVID-19 πέραν της Κίνας, γνωστοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα: ανήλθαν εκεί σε 182. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροωνοϊός να ανέρχεται σε 13 νεκρούς, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών 

Η Hyundai αναστέλλει τη λειτουργία εργοστασίου της- Έχει μολυνθεί εργαζόμενος της

Η διοίκηση της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor ανέστειλε σήμερα την παραγωγή της σε εργοστάσιο στην Ουλσάν της Νότιας Κορέας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι εργαζόμενος σε αυτό μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, δήλωσε συνδικαλιστής.

Εκπρόσωπος της ένωσης των εργαζομένων της επιχείρησης είπε επίσης ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει περισσότερα στοιχεία για το κρούσμα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top