Αφγανιστάν: Συμφωνία ΗΠΑ - Ταλιμπάν για περιορισμό της βίας στη χώρα

Στις 29 Φεβρουαρίου αναμένονται οι υπογραφές

Μάικ Πομπέο

Συμφωνία θα υπογράψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν στις 29 Φεβρουαρίου μετά το τέλος μιας εβδομαδιαίας περιόδου περιορισμού της βίας στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και οι Ταλιμπάν.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι «έριξαν» το αεροπλάνο

Αφγανικές και διεθνείς δυνάμεις καθώς και δυνάμεις των Ταλιμπάν θα επιτηρήσουν την περίοδο περιορισμού της βίας που ξεκινά σήμερα τα μεσάνυχτα (21:30 ώρα Ελλάδας).

«Hμέρα των Ευχαριστιών»: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τραμπ στο Αφγανιστάν

«Έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα δύο μέρη συμφώνησαν να υπογράψουν την οριστικοποιημένη συμφωνία παρουσία διεθνών παρατηρητών», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν προσέφερε χάρη στον ιδρυτή του WikiLeaks

Οι δύο πλευρές θα κάνουν επίσης διευθετήσεις για την απελευθέρωση κρατουμένων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο Πομπέο ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί σε συνομιλίες προκειμένου να διευκολυνθεί μια πολιτική διευθέτηση στο Αφγανιστάν και να μειωθεί η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η συμφωνία θα υπογραφεί με την επιτυχή εφαρμογή της συνεννόησης με τους Ταλιμπάν για σημαντικό περιορισμό της βίας σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε ο Πομπέο και θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για ειρήνη στη χώρα έπειτα από χρόνια πολέμου και την παρουσία των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2001.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top