«Hμέρα των Ευχαριστιών»: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τραμπ στο Αφγανιστάν

Ανακοίνωσε την επανέναρξη των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την ξαφνική εορταστική επίσκεψη Τραμπ στο Αφγανιστάν 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε ανήμερα των «Ευχαριστιών» ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφτηκε τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους ανακοίνωσε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, οι οποίες είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο.

Η επίσκεψη Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας και διήρκεσε μόλις λίγες ώρες με αφορμή την ετήσια παραδοσιακή αμερικάνικη γιορτή.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον.

Ημέρα των Ευχαριστιών: Η μεγάλη γιορτή των Αμερικανών

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.

«Μυστικό» check-up για τον Ντόναλντ Τραμπ – Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση. Τον υποδέχθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρκ Μάιλι, κατά την άφιξή του.

Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε ο Τραμπ στη χώρα της νοτιοκεντρικής Ασίας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Η «επίσκεψη» στο Αφγανιστάν έλαβε χώρα μόλις μία εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που είχε εντείνει τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top