Τσαβούσογλου: «Η μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική και θα παραμείνει»

Εκτός Κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στη Ροδόπη σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα

Την απάντησή του στις δηλώσεις της 10ης Φεβρουαρίου του Προκόπη Παυλόπουλου στη Ροδόπη αναφορικά με τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Προκόπης Παυλόπουλος: «Οι λεονταρισμοί της Τουρκίας δεν θα περάσουν!»

Στο μήνυμά του στο Twitter την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα».

«Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει» συνέχισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε στείλει ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από τη Ροδόπη πριν από λίγες ημέρες. 

«Λέμε στον Ακάρ ότι είναι όχι μόνο δικαίωμα μας, αλλά και υποχρέωση μας να θωρακίζουμε τα νησιά μας, επειδή η Τουρκία μας απειλεί. Οι λεονταρισμοί δεν θα περάσουν» είχε δηλώσει ο ίδιος. 

Εκτός Κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Αποχώρησε από την Κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ που πραγματοποιούσε έρευνες από τα μέσα Ιανουαρίου στο οικόπεδο 8. 

Οι Τούρκοι εκδίωξαν ερευνητικό πλοίο του Ισραήλ από την ΑΟΖ της Κύπρου

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, το Γιαβούζ πλέει σε περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι λόγοι της αποχώρησής του από το σημείο παραμένουν άγνωστοι.

Η Άγκυρα έχει ήδη ανακοινώσει πως έχει παραγγείλει την κατασκευή και τρίτου γεωτρύπανου, το οποίο φέρεται να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top