Φρίκη: Διαμέλισαν 25χρονη και της αφαίρεσαν το δέρμα

Συνελήφθη ένας 60χρονος άνδρας

τόπος εγκλήματος

Μια φρικιαστική δολοφονία σημειώθηκε στο Μεξικό, σοκάροντας την κοινή γνώμη. Η σορός μιας 25χρονης γυναίκας βρέθηκε σε τραγική κατάσταση, καθώς ο δράστης είχε αφαιρέσει το δέρμα από το μεγαλύτερο μέρος της, ενώ είχε κόψει τα όργανά της. 

Η δολοφονία της 25χρονης Ίνγκριντ Εσκαμίγια έγινε πρωτοσέλιδο σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, που αποκάλυπτε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος, προκαλώντας την οργή των πολιτών. 

Για τη δολοφονία της συνελήφθη ένας 60χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να οδήγησε το θύμα στο διαμέρισμά του το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου και τη δολοφόνησε. 

Όταν η αστυνομία εντόπισε το πτώμα της νεαρής γυναίκας είχε αφαιρεθεί με μαχαίρι το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός της, ενώ τα όργανά της είχαν κατακρεουργηθεί. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε βουτηγμένος στο αίμα, όπως καταγράφηκε και σε βίντεο που τον έδειχνε να μιλά σε αστυνομικούς. 

Μεξικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ερωτικό δεσμό με την 25χρονη και έκαναν λόγο για «έγκλημα πάθους».

Η εφημερίδα Pasala μάλιστα δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του πτώματος προκαλώντας την οργή των αρχών και των οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα σε βάρος έξι δημοσίων λειτουργών και διαβεβαίωσε πως όποιος διέρρευσε τη φωτογραφία θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Milenio, η νεαρή είχε υποβάλει καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της πριν από λίγους μήνες, αλλά κατόπιν την απέσυρε.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει επανειλημμένα διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία σε βάρος των γυναικών στο Μεξικό. Σε μία από αυτές ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια, με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κυβερνητικό κτίριο.

Κατά μέσο όρο, δολοφονούνταν δέκα γυναίκες την ημέρα στο Μεξικό το 2018, τη χρονιά με τον υψηλότερο αριθμό γυναικοκτονιών των τελευταίων τριών δεκαετιών, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Πάνω από το 40% των επιθέσεων σε βάρος γυναικών διαπράχθηκε από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top