Πτήση τρόμου Αθήνα-Λονδίνο: Ο συγκυβερνήτης ένιωσε αδιαθεσία

Έπεσαν μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο

αεροσκάφος

Μια περιπέτεια, που ευτυχώς είχε καλό τέλος, εκτυλίχθηκε το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου στο πιλοτήριο αεροπλάνου της British Airways που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα - Λονδίνο. 

Εκτός κινδύνου η Ελλάδα για τον νέο κορονοϊό - Σε επιφυλακή ο ΠΟΥ

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία αποκάλυψε την ιστορία, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» με προορισμό το αεροδρόμιο του Λονδίνου, Heathrow. Τέσσερα μίλια πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο όμως, ο συγκυβερνήτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία μέσα στο πιλοτήριο, κρατώντας στα χέρια του το πηδάλιο.  

Αμέσως ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου, ενημερώνοντας ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου και ανέλαβε την προσγείωση του αεροπλάνου. 

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Παρόλα αυτά, το αεροσκάφος έμεινε στο έδαφος για 48 ώρες, ώστε να ελεγχθεί. Ο συγκυβερνήτης είχε κριθεί ικανός να πιλοτάρει πριν την αγωνιώδη πτήση. 

Η αιτία που προκάλεσε στον συγκυβερνήτη την αδιαθεσία παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανώς να πρόκειται για «fume event» (περιστατικό καπνού), κατά το οποίο το πιλοτήριο γεμίζει οσμές, όπως καμμένο φαγητό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οποία προκαλούν αδιαθεσία. 

«Όχι» από τον Τζόνσον στη Σκωτία για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας 

Συχνότερη αιτία πρόκλησης ενός «fume event» είναι η διαρροή λαδιού. Η βρετανική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων εξετάζει την υπόθεση. 

Το 2019 αναφέρθηκαν συνολικά 300 «fume events» σε πτήσεις της εταιρίας British Airways, ενώ οι έρευνες για 100 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top