Σώθηκε από θαύμα: Βγήκε ζωντανή μετά από 18 ώρες που ήταν θαμμένη στο χιόνι

Στους 74 οι νεκροί από χιονοστιβάδα που «έθαψε» χωριό στο Πακιστάν

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κακοκαιρία που σαρώνει το Πακιστάν. 

Μια 12χρονη βρέθηκε σήμερα ζωντανή, έχοντας παραμείνει θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, αφού χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της στο Κασμίρ του Πακιστάν.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλάϊων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. 

Επιβίωσε για 23 μέρες στους -17 βαθμούς Κελσίου: Η έμπνευση που τον έσωσε

Η Σαμίνα Μπίμπι ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, που είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι. 

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο Ρόιτερς από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής.

Η 12χρονη Σαμίνα βρέθηκε ζωντανή μετά από 18 ώρες θαμμένη στο χιόνι, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το σπίτι της. Φωτογραφία: Associated Press

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα και δεν περίμενε να την ανασύρουν ζωντανή.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν: 19 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

Πώς συνέβη η τραγωδία στο σπίτι της 12χρονης

«Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν πριν η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

ΗΠΑ: «Σαρώνει» η κακοκαιρία - Στους δέκα οι νεκροί από τα ακραία φαινόμενα

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. 

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100, ενώ από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top