Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε με 0,20 ευρώ τη μέρα

Έτρωγε μόνο ρύζι και τσίλι για να σώσει τον αδελφό της

Η Κινέζα φοιτήτρια

Στα 24 της χρόνια «έφυγε» από τη ζωή η φοιτήτρια Wu Huayan, η οποία ζούσε καθημερινά μόνο με 0,20 ευρώ, ώστε να συντηρείται ο άρρωστος αδελφός της. 

Η άτυχη κοπέλα είχε φτάσει να ζυγίζει 20 κιλά. Μαζί με τον αδελφό της προσπαθούσαν αν επιβιώσουν για πολλά χρόνια. Οι γονείς τους είχαν πεθάνει όταν η Wu ήταν μόλις τεσσάρων ετών. 

Ο 14χρονος Χάρλεϊ που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός σε καμινάδα

Αρχικά, τους συντηρούσε η γιαγιά τους και μετά θείοι τους, που τους έδιναν 300 γιουάν τον μήνα, δηλαδή περίπου 39 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όμως, η κοπέλα τα διέθετε για τα ιατρικά έξοδα του αδελφού της, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. 

Έτσι η ίδια επί πέντε χρόνια ζούσε μόνο με 0,20 λεπτά του ευρώ, με τα οποία αγόραζε κάθε μέρα και έτρωγε ρύζι και τσίλι. 

Κάποια στιγμή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς ήταν υποσιτισμένη. Το ύψος της ήταν 1,35 cm και είχε πέσει το 50% των φρυδιών και των μαλλιών της. 

Η ιστορία της έκανε τον γύρο του κόσμου και χιλιάδες κόσμου, καθηγητές, συμφοιτητές της, αλλά και απλοί πολίτες ξεκίνησαν εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα για να τη βοηθήσουν. 

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 9.000 ευρώ, όμως δεν ήταν αρκετά για να τη βοηθήσουν. 

Σύμφωνα με το BBC, το 2017 πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top