Αυστραλία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για τις φονικές πυρκαγιές

Ζητούν την παραίτητη του Πρωθυπουργού

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυστραλία: Στη Αργεντινή έφτασαν οι καπνοί των πυρκαγιών

Σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τον χειρισμό της κρίσης από τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον και την αδράνεια της κυβέρνησής τους, έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Η κρίση με τις πυρκαγιές έχει αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αυστραλία: Τραγική η κατάσταση από το τοξικό νέφος – Απλώθηκε στην Καμπέρα

Οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που οι Αρχές έχουν ζητήσει από σχεδόν 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η νέα αύξηση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις πυρκαγιές στην ανατολική Αυστραλία.

Αυστραλία: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι λόγω του καύσωνα

Μεγάλοι δρόμοι στο Σίδνεϊ έκλεισαν από τους διαδηλωτές που φώναζαν που φώναζαν συνθήματα υπέρ της αποχώρησης του Πρωθυπουργού από τα καθήκοντά του. 

«Πνιγμένο» στους καπνούς από τις πυρκαγιές το Σίνδεϊ

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη, όπου η ατμόσφαιρα ήταν τόσο τοξική στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ώστε και οι δύο πόλεις βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top