Σαρώνει το Κονγκό η ιλαρά: Πάνω από 6.000 τα θύματα - 310.000 κρούσματα

Διπλάσιος ο αριθμός των νεκρών απ' ότι στον Έμπολα

Ασθενής του Έμπολα στο Κονγκό

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από μια επιδημία ιλαράς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ξεπέρασε τις 6.000, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε έξαρση η ιλαρά στην Ευρώπη -Η ασθένεια δεν έχει «εξαλειφθεί» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επιδημία είναι η μεγαλύτερη και η ταχύτερα εξαπλούμενη στον κόσμο, καθώς περίπου 310.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από την έναρξη της επιδημίας, στις αρχές του περασμένου χρόνου.

Η κυβέρνηση του Κονγκό και ο Οργανισμός ξεκίνησαν ένα επείγον πρόγραμμα εμβολιασμού τον περασμένο Σεπτέμβριο. Περισσότερα από 18 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε ετών, εμβολιάστηκαν σε όλη τη χώρα μέσα στο 2019.

Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς

Οι κακές κοινωνικές συνθήκες εμποδίζουν τον περιορισμό της νόσου

Οι φτωχές υποδομές, οι επιθέσεις σε κέντρα υγείας και η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική φροντίδα παρεμποδίζουν τις προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Η ιλαρά σαρώνει: Στις δέκα χώρες με τα περισσότερα κρούσματα η Ελλάδα

Η καθεμία από τις 26 επαρχίες της χώρας έχει αναφέρει κρούσματα της νόσου από την έναρξη της επιδημίας τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου.

Η επιδημία ιλαράς στο Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή σε διπλάσιο αριθμό ανθρώπων απ’ ότι ο Έμπολα στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια απαιτούνται ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού σε παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών και να ενισχυθεί η ανταπόκριση των αρχών, ενώ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο συνολικά 110.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ιλαρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top