Ερντογάν: «Η δράση σας στις θάλασσες προκαλεί φόβο στους εχθρούς»

Μήνυμα για τους αντιπάλους του

Εκτός ορίων και πάλι η Άγκυρα απειλεί την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη με το μεταναστευτικό, ενώ ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας διαμηνύει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να παραχωρούν οικόπεδα νότια της Κρήτης και του Καστελορίζου.

Στους 46.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες στα νησιά του Β.Αιγαίου για το 2019

Ο Ερντογάν δε χάνει ευκαιρία να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μοναδικό κυρίαρχο στις περιοχές «κλειδιά», κουνώντας το δάχτυλο σε όποιον στέκεται απέναντι στην Τουρκία.

«Σας συγχαίρω προσωπικά και εκ μέρους του λαού μου, για τη στάση σας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στα βήματά σας μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη. Η δράση σας και η στάση σας στις θάλασσες δίνει ασφάλεια στους φίλους και προκαλεί φόβο στους εχθρούς», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Κατά του Ερντογάν ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης για τη διώρυγα

Στην ίδια γραμμή και με σκληρή γλώσσα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης διαμηνύει ότι η Άγκυρα θα βάλει μπλόκο στις συμμαχίες που στήνονται εναντίον της.

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μη μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία

«Θα ξεκινήσουμε γρήγορα την εφαρμογή της συμφωνίας της Λιβύης»

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ωστόσο είναι αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες ξεκινώντας τις αυθαιρεσίες νότια της Κρήτης και του Καστελορίζου.

«Με τη βοήθεια του Θεού, τους επόμενους μήνες δηλαδή εντός του 2020 στο πλαίσιο της συμφωνίας καθορισμού θαλασσίων ζωνών ευθύνης που υπογράψαμε με τη Λιβύη, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις εργασίες παραχώρησης οικοπέδων», δήλωσε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας. 

Ακάρ: «Η Κύπρος αποτελεί εθνική μας υπόθεση»

Συνεχίζονται οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι Τούρκοι απειλούν και από αέρος. Τουρκικά f16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες

Ο Τούρκος πρόεδρος από την άλλη προειδοποιεί τους Ευρωπαίους, με αφορμή τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές, προμηνύοντας μάλιστα ότι θα τους βρουν συμφορές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top