Ακάρ: «Η Κύπρος αποτελεί εθνική μας υπόθεση»

Προκλητικός και πάλι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ακάρ

«Η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεσή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καθήκοντα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του από την Τραπεζούντα, ο Χολουσί Ακάρ είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν καθήκοντα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, μαζί με τις δραστηριότητες κατοχύρωσης της κυριαρχίας και της ασφάλειας του έθνους.

«Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και προτιμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Έχουμε πει επανειλημμένα πως εάν δε συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, δε θα επιτρέψουμε την παραβίαση ούτε των δικών μας δικαιωμάτων, ούτε των δικαιωμάτων των “Κύπριων αδελφών μας”. Ζητάμε το δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στην περιοχή. Η Κύπρος αποτελεί για εμάς εθνικό θέμα. Δεν είναι δυνατόν για εμάς να οπισθοχωρήσουμε. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της χώρας μας, του λαού μας και των “Κύπριων αδελφών μας” μέχρι τέλους. Έχουμε κάνει ό,τι έχει χρειαστεί και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας σε όλες τις θάλασσες και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε τέλος ότι η στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη υπεγράφη με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητα. 

«Οποιοδήποτε καθήκον μας ανατεθεί, θα πρέπει να το εκτελέσουμε μέχρι τέλους, Θεού θέλοντος. Θέλουμε να γίνει γνωστό πως είμαστε έτοιμοι για οιοδήποτε καθήκον μας ανατεθεί», ανέφερε.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top