Τουρκία: Προς έκτακτη σύγκληση η Βουλή για τη στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη

«Η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε βοήθεια» ανακοίνωσε η προεδρία

Κωνσταντινούπολη, της Μαρίας Ανδρέου

Εκτάκτως ενδέχεται να συγκληθεί η τουρκική εθνοσυνέλευση στις 2 Ιανουαρίου προς συζήτηση του υπομνήματος για αποστολή στρατού στη Λιβύη, σύμφωνα με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) το οποίο αναφέρει ότι η υποβολή του σχετικού υπομνήματος ενδέχεται να υποβληθεί την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. 

Προελαύνει ο Χάφταρ: Κατέλαβε περίχωρα και το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ενημερωτικό κείμενο που απεστάλη από την κοινοβουλευτική προεδρία του ΑΚΡ προς τους βουλευτές του ΑΚΡ αναφέρεται ότι “στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τη Λιβύη ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου του 2019 να υποβληθεί στη βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και μπορεί την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου  2020 στις 14.00 να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της βουλής προς συζήτηση”. “Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την ημέρα και ώρα που θα οριστεί”, αναφέρεται στο ενημερωτικό κείμενο.

Ερντογάν: Φανερά απομονωμένος στρέφεται εναντίον όλων- Ουδέτερη η Τυνησία

Φαχρετίν Αλτούν: Η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε στρατιτική βοήθεια από Τουρκία

Η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία επιβεβαίωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν 

Σε μήνυμά του στο twitter ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι “η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία”. ΄Όπως είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν ασφαλώς θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας. Έχουμε δεσμευτεί πλήρως για την προστασία των αμοιβαίων συμφερόντων μας και την εγκαθίδρυση σταθερότητας στην Μεσόγειο”, αναφέρει ο Φαχρετίν Αλτούν.

O διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη - Δένδια


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top