Προελαύνει ο Χάφταρ: Κατέλαβε περίχωρα και το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Σπεύδουν στη Λιβύη τον Ιανουάριο Μπορέλ και τέσσερις ΥΠΕΞ της ΕΕ

Λιβύη μάχη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη με τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Χάφταρ  να βρίσκονται σε μικρή απόσταση πλέον από το κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, το οποίο κατέχει η υπό τον Σάρατζ Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ( η οποία υπέγραψε και τα μνημόνια συνεργασίας με την Τουρκία προκαλώντας την  αντίδραση της Ελλάδας αλλά και αρκετών άλλων κρατών). 

Δυνάμεις Χάφταρ: «Πλησιάζουμε στην Τρίπολη»-Τουρκία: Θα στείλουμε στρατό!   

Οι δυνάμεις του Χάφταρ φέρονται να έχουν καταλάβει στρατηγικής σημασίας θέσεις στα νότια περίχωρα της Τρίπολης, μεταξύ των οποίων το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας (που δεν λειτουργεί από το 2014) και ένα στρατόπεδο. 

Συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, σκοπεύει να μεταβεί στην λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας.

Συνάντηση Δένδια με Χάφταρ και πολιτικούς της ανατ.Λιβύης 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Ταχίρ Σιγιάλα είχε αργά την Παρασκευή το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπορέλ με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη. 

«Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφτεί την Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, μαζί με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας για να έχουν συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάγιεζ αλ Σάρατζ», υπογράμμισε η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top